Молитва на вівторок своїми словами: залучаємо в дім духовне багатство

Існує багато прекрасних молитов, створених під дією Святого Духа. Але людина, практикуюча духовне життя, в якийсь момент завжди захоче звернутися своїми словами до Бога. Церква заохочує такі практики, але, щоб молитва була вислухана, треба знати, як робити правильно.

Кожна молитва має містити такі складові: прослава, подяка, перепрошення, аж щойно потім прохання.

Висловлюючи прославу Господу, збуджуємо свої почуття на вигляд всього, що нас оточує. Бо, «хто, як Бог»? Хто ще здатний створити і повторити усе те, що оточує нас – гори, моря, різноманітні рослини, тварини і птаство. І мене, людину, що створив на свою, Божу, подобу. Він дав усе це мені, щоб я розумно панував(-ла) над цим. Він дав мені вільну волю і показав, як маю жити, щоб бути щасливою  і з’єднатися з Ним у вічності. Він початок і кінець, ім’я Йому любов. То ж, хай буде благословенний навіки.

Дякую за все, що дав мені мій Бог – за добра і за труднощі. Бо усе, що з Його святої волі – усе мені на благо. І, якщо чогось не зрозуміла у своєму житті, то не з причини того, що Бог мене відкинув, а тому, що сама відійшла від нього. Дякую Тобі, отче, що знайшов мене і пригорнув знову. Дякую за моє життя, за здоров’я, мир над головою і у моєму серці, дякую за родину, за працю – за все, бо Ти – «мій пастир і нічого не бракуватиме мені».

Перепрошую Господа за свої гріхи і повсякденні слабкості. За недостойні вчинки, якими понизила себе в Його святих очах і образила Його.

Господь сказав: «Просіть – і дасться вам, шукайте – і знайдете, стукайте – і відчиниться». Це проста філософія повсякденного життя. Я повсякчас маю якусь потребу – малу і велику. Мені потрібно вирішувати купу різноманітних проблем, пов’язаних зі своїм життям і життям своєї родини. А часом – й життям суспільства, країни… Боже, не зумію усе це здолати сам(-ма). Прошу, візьми це у свої руки, бо тільки Ти знаєш, як має бути і як краще. Благаю, будь зі мною у час моєї відповідальності і мого вибору. Благослови моє думання і моє діяння.

Ікона Дух святий, виконана на склі
Ікона Дух святий, виконана на склі

Взірець молитви своїми словами

Великий Боже, Отче, батьку, Ти в оточенні Ангелів і Архангелів і херувими й серафими не сміють споглядати Твою славу. Але я, найменше із Твоїх сотворінь, наважився(-ася) звернутися до Тебе.

Дякую, Господи, що Ти мене збудив зі сну. Навчи мої ноги ходити шляхами Твоїми, дай мудрості і волі кожну справу і кожне слово, яке вийде з моїх вуст, творити на Твою славу і згідно з Твоєю волею.

Господи пробач мені мою погану вдачу, мій дурний характер, мій злий язик, пробач, що не дослухаюся до Тебе і пробую будувати сама. Виправляй мене і будуй мене згідно Твоєї волі.

Не відкинь мене у моїх повсякденних потребах, а, як сам знаєш, виріши їх. Подай здоров’я мені і моїм рідним, миру для світу і миру для наших душ. Дай усе, що мені необхідне на нинішній день. (тут можна сформулювати якесь конкретне прохання). І нехай на все буде воля Твоя, Отця, Сина  Святого Духа, який живеш і царюєш нині, повсякчас і навіки вічні. Амінь.

 

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.