Як сходити в церкву, щоб не заразитися Ковідом-19?

Віра християн випробовувалася в різний час у різний спосіб. Пандемія коронавірусу також стала серйозним випробування як для вірних, так і для самих служителів Церкви. Довелося шукати і впроваджувати нові форми взаємодії з вірянами. Чи ефективні – покаже час. А зараз про них читайте.

Усе суспільство, ми всі вчимося жити в умовах вірусної атаки. Більше того, існує думка спеціалістів, що таке взаємне існування людства і невидимих ,все більше агресивних, вірусів, які також є формою життя на планеті, тільки починається. На зміну COVID -19 може прийти якийсь інший, а потім ще інший. Тому вченим, медикам, політикам, соціологам, релігійним діячам потрібно мобілізуватися і виробляти спільні комплексні методи, форми і підходи у вирішенні цієї проблеми.

На сучасному етапі в Україні можна сказати, що якось собі з цим раду усі дають.

З самого початку пандемії предстоятелі  усіх Церков і релігійних організацій, які діють в країні закликали вірян дотримуватися карантинних заходів.

Під час зустрічі з ВРЦіРО
Під час зустрічі з ВРЦіРО

УГКЦ, ПЦУ та РКЦУ відмовилися від масових відвідувань церков у час Великодніх свят і перевели усі богослужіння в режим on line. Також клірики прийняли рішення заборонити  цілувати церковні реліквії і атрибути. А на входах у церкви поставили пляшечки з антисептиком. А причастя давати з.

Згодом на прохання релігійних діячів карантинні заходи були послаблені і  вірним дозволили відвідувати храми за умови дотримання усіх вимог карантину з боку вірян і обов’язковим вмоканням ложечки в антисептичний розчин після кожного причасника.

Нині в Україні існують чіткі вимоги щодо відвідування церков. Дотримуючись їх можна бути певним, що в 99,9% випадків зараження можна уникнути. Вони прості.

Топ-5 правил, які вбережуть вас від зараження коронавірусом:

  • використання антисептичного засобу на вході;
  • обов’язкова наявність захисної маски;
  • зберігання відстані 2м між вірянами;
  • відмовитися від цілування церковних реліквій і атрибутів;
  • не ставати на коліна, шану віддавати поклоном стоячи.

У неділю і в свята, коли більше відвідувачів у храмі, та за  сприятливих погодних умов, богослужіння  рекомендується відбути на свіжому повітрі.

Церква піклується про своїх вірних. ГО “Інститут релігійної свободи” повідомляє у Фейсбуку

19 жовтня, на запрошення Президента В.Зеленського, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вчергове обговорила проблеми суспільства у подоланні COVID -19. Було прийняте спільне рішення щодо умов життєдіяльності церков у період адаптивного карантину.

Учасники зустрічі також погодилися, що урядовцям у діалозі з релігійною спільнотою необхідно завчасного узгоджувати умови діяльності храмів та проведення інших релігійних заходів в умовах адаптивного карантину, пов’язаного з протидією коронавірусній інфекції.

Підсумовуючи, можна говорити, що на сьогодні безпека кожного, хто має потребу і хоче відвідувати храм, у його власних руках.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.