Свята великомучениця Варвара: про що просити і коли допомагає?

Дуже шанована у православ'ї Свята великомучениця Варвара займає чільне місце у пантеоні святих, до яких моляться у надії, коли вже всі засоби випробувані і нічого не допомагає. Майже у кожній християнській родині є ікона святої Варвари. У чому є заступницею і коли до неї моляться?

До святої великомучениці Варвари найперше звертаються за захистом від раптової несподіваної смерті, у часі спокуси марності життя, коли людина відчуває депресію, апатію і смуток.

Також свята вважається покровителькою жінок і помічницею у різних «жіночих справах». Йдеться про щасливе зачаття дитини, вдалий перебіг пологів, щасливе заміжжя. Також до св. Варвари моляться матері за здоров’я і добру долю для своїх дітей.

Молитва до святої великомучениці Варвари

Премудра i всехвальна, свята великомученице Христова Варваро!

Блаженна ти, бо надземну мудрiсть Божу не плoть i кpoв вiдкрили тобi, але Сам Бог Отець Небесний, Котрий тебе заради вiри  − полишену, вигнaну i вбuтy − як Свою улюблену доньку прийяв.

Блаженна ти, з Христом Сином Божим заручена дiво; Йому єдиному бажаючи красу свою віддати,ти прикрасила себе стражданнями, рaнaми тiла i поклала голову свою за Нього: i так, як вiрна дружина з Христом духом i тiлом з’єдналася.

Блаженна ти, бо Святий Дух на тобi спочив, Котрим духовно про духовне навчилася мислити i, Єдиного Бога Духа пiзнавши, поклонятися стала.

Святу Тройцю, що Її своїм життям i смepтю проповідувала i стpажданням прославила, випроси за мене, заступнице моя, допоможи мені, як у подорожi життя, так i перед вiдходом зi свiту i коли пвдступить до мене сон смеpті, – торкнися тмене, як колись ангел Iллi, промовляючи: пiдiймися, їж i пий — щоб укрiплений(а) благодаттю Таїн Божественного Тiла i Кpoви перейшов(ла) я далекий шлях смepти аж до Гори Небесної. І там, Кого ти через три вiкна лазнi перше вiрою в Бога Тройцю побачила, Того разом з тобою лицем до лиця нехай удостоюся бачити i славити Його нескiнченнi вiки.

Амiнь.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.