5 порад, як навчити дитину молитися

Духовне життя твориться перш за все в родині. І наші діти, хочемо того чи ні, будуть згодом схожі на нас. Добре пам'ятаю момент, коли син одного разу, дивлячись на мене, як молюся, підійшов і став на коліна поруч. З цього часу почалося його свідоме духовне життя.

Дай дитині приклад

Не потрібно дитину настановляти, припрошувати, переконувати − потрібно дати приклад.

І не тільки у молитві, будучи на колінах вранці і увечері. А, насамперед, приклад переживання особистого спілкування з Пресвятою Трійцею, Богородицею Дівою Марією та святими. Говори про них як про своїх найкращих приятелів – з повагою і любов’ю.

Розказуй своїй дитині про конкретні приклади допомоги, а я впевнена – вони були, і починай завжди з подяки. Так у свідомості дитини створиться позитивний і стійкий образ милосердного Бога.

Створи Божу присутність протягом дня

Твоє спілкування з дитиною буде повним, якщо воно буде наповнене Богом.

Ви одягаєтеся і дитина вередує. Запропонуй їй попросити святу покровительку допомогти виконати цю непросту роботу. Ви ідете гуляти – беріть зі собою разом ангела-охоронця і т. д.

Така практика виробить гарну звичку не звертатися до Бога і святих лише тоді, коли неприємності чи біда, а мати потребу бути в їхній присутності щомиті.

Любов понад усе

Завжди  буду наполягати на думці, що, якщо обирати між правдою і любов’ю, то потрібно обирати любов.

Правда у тому, що наші діти не такі, якими ми собі їх уявляли, коли виношували в утробі і, звичайно ж, вони не досконалі. Вони з малечку випробовують нас. Але любов стирає і виправляє все. Краще недовчити, ніж залякати і відвернути бажання на все життя.

Познайом дитину з Біблією

Візьми дитяче видання Біблії з гарними ілюстраціями і спробуй щодня читати одну історію. Можна над нею порозважати. Задати дитині запитання, відповідно до віку. Розпитати, що вона думає про героїв або як вона собі уявляє те, про що описано в розповіді.

Запровадь розпорядок дня і намагайся його дотримуватися

Розпорядок організовує і вчить відповідальності. Без напруження і нервів привчи дитину до годин підйому, сну і споживання їжі, які будуть супроводжуватися молитвою. Це можуть бути найпростіші молитви «Отче наш», «Богородице діво» або просте зітхання «Господи, благослови».

Так само добре вдома дотримуватися відзначення християнських свят і святкування родинних християнських дат (іменини, Перше Причастя і т.ін.).

 

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.

Молитва за зцілення хворих дітей від усіх недуг до Ісуса, Богородиці та Матрони Московської

Хвороба ніколи не обіцяє нічого хорошого, а особливо важко, коли хворіє дитина. У такі моменти не опустити руки допоможе молитва.

Молитва матерям і дружинам за здоров’я воїнів, що хоробро захищають Україну. Господи, вбережи наших героїв

Ні для кого не секрет, що українські військові щоденно захищають країну на Донбасі. Підтримаємо їх добрим словом та молитвою.

Радуниця 2021: традиції поминального вівторка, що не можна робити в цей день та як поминати покійних

Радуницю завжди відзначають у вівторок другого тижня після одного з найбільших православних свят — Великодня. У 2021 році цей день припадає на 11 травня.