Одержимість і невроз: коли потрібно звернутися за допомогою до екзорциста

Є люди, які мають нав'язливу думку, що вони одержимі злом. В деякій мірі, вони праві, бо зло не може виникнути на порожньому місці – воно не має творчого начала. Отже, в людині є задатки зла. Але чи кожне зло у собі можна перемогти лише з допомогою екзорциста?

−Якщо з нами щось відбувається незрозуміле, не треба впадати в паніку, − каже о.Матеуш Шершень CSMA виданню Aleteia. − Не всі погані явища, які відбуваються у повсякденному житті (навіть, якщо вони надприродні) походять із дії злого духа.

Дійсний стан людини виявить сповідь

Досвідчений священник під час сповіді визначить чи людина не страждає на якийсь психологічний розлад або психічну хворобу. Можливо, людина має страхи через невроз.

Священник напевно порадить пройти консультацію у психіатра. І тоді потрібно йому довіритися і це зробити.

Коли необхідно звертатися до екзорциста?

Якщо людина має серйозні підстави підозрювати, що її життя вже не залежить від неї. Якщо вона вдавалася до магії, ворожіння, магічних карт, східніх практик, молитви до злого духа, складання йому обітниць або прикликання його у своє життя або життя інших.

Темою розмови зі сповідником у такому випадку мають бути надприродні явища, які можуть супроводжувати одержимість. Людина може чути різноманітні голоси, у неї може виникати відчуття, що хтось їй щось рідказує – думку чи бажання, вона переживає паранормальні явища, у неї періодично або постійно є відчуття чиєїсь присутності, відраза до святих речей і молитов, вона вдається до спонтанного святотатства і прокляття, неконтрольованого крику і спалахів гніву.

Одержимість – це крайній метод впливу злого духа

Більшість людей, які налякані одержимістю, страждають від  спокус і демонічного поневоленням. У такому випадку буває достатньо доброї сповіді і тривалого прийняття Святої Євхаристії.

Запам’ятайте, злий дух не має над вами і вашою душею влади, доки ви самі того не захочете.

 

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.