Свобода совісті по-китайськи: уряд Китаю встановлює в церквах камери розпізнавання осіб

У Китаї в період з кінця липня по вересень в більше, ніж 50 церквах «Триєдинства» було встановлено близько 200 камер, які розпізнають осіб. У деяких місцях їх налічується до 14.

За розпорядженням уряду у провінції Цзянсиу  встановлять камери, які запрограмовані розпізнавати людей в усіх затверджених державою релігійних приміщеннях. На це виділено один мільйон юанів. Це майже 143000 доларів. Про це повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на bitterwinter.org.

Християнська церква в Китаї
Християнська церква в Китаї

Співробітник компанії виконавця розповів, що це робиться з ініціативи Бюро громадської безпеки. Усе записується і зберігається. Якщо камера фіксує чиєсь обличчя, яке занесене у чорний список бази поліції, то система негайно повідомляє про це.

Католицький священник поділився, що у їхній церкві також встановлено 2 камери, які спрямовані на кафедру і на прихожан. «Ми маємо стежити за тим, що говоримо», – сказав він.

Якщо камера фіксує незнайому людину, то поліція приїжджає, щоб визначити, хто це», – пояснив пастор церкви «Триєдинства».

Поліцейський підтвердив факт стеження і прослуховування.

Організатор іншої церкви «Триєдинства» розказав, що його парафіяни бояться відвідувати церкву через страх втратити соціальні виплати.

Церкви змушені переходити на підпільне служіння для державних службовців та членів Комуністичної партії Китаю через те, що їм заборонено ходити на богослужіння.

У серпні в окрузі Луї міста Чжоукоу відбулися збори духовенства християнських релігій під час яких їх попередили про те, що камери з розпізнавання людських облич будуть встановлені у всіх місцях служіння культу у всіх п’яти офіційних релігій по всій провінції. Всі вони будуть підключені до проекту спостереження за громадською безпекою «Sharp Eyes».

Священників попередили проповідувати відповідно до вказівок уряду.

У багатьох церквах камери розпізнавання осіб були встановлені поруч зі стандартними.

Офіційно в Китаї діє свобода совісті.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.

Молитва за зцілення хворих дітей від усіх недуг до Ісуса, Богородиці та Матрони Московської

Хвороба ніколи не обіцяє нічого хорошого, а особливо важко, коли хворіє дитина. У такі моменти не опустити руки допоможе молитва.

Молитва матерям і дружинам за здоров’я воїнів, що хоробро захищають Україну. Господи, вбережи наших героїв

Ні для кого не секрет, що українські військові щоденно захищають країну на Донбасі. Підтримаємо їх добрим словом та молитвою.

Радуниця 2021: традиції поминального вівторка, що не можна робити в цей день та як поминати покійних

Радуницю завжди відзначають у вівторок другого тижня після одного з найбільших православних свят — Великодня. У 2021 році цей день припадає на 11 травня.