Сильна молитва про отримання благодаті і Духа прощення: читається у Прощену неділю

Піст нам даний для того, щоб примиритися з Богом – поросити у нього пробачення, пробачити собі і ближньому. Тим самим скинути з плечей тягар вини, оновитися духом, очиститися, щоб жити далі.

Прощена неділя це перша неділя посту. Називається так, бо цей день потрібно провести у зосередженості на своїх гріхах (неправильних вчинках). Особливо задуматися над тим, кому і яким чином завдав неприємностей, клопоту, болю і знайти в собі сили попросити пробачення і самому простити.

Про це сам Ісус казав, що, перше, ніж прийдеш до мене, іди й помирися зі своїм ближнім.

Дух прощення
Дух прощення

Тому не встидаймося, каймося, просімо пробачення і пробачаймо. Молімося, щоб Добрий Бог відпустив і нам наші гріхи і прогрішення, як і ми здатні прощати.

З усієї душі, всім серцем промовляймо:

Великий і Всемогутній Боже, Отче! Дякую, що Ти зі мною,

Дякую, що не покидаєш мене у найважчі  періоди мого життя і у  хвилини радості.

Пробач мені мою недосконалість через мою впертість і самовпевненість.

Мій милостивий батьку, пробач мені мої гріхи і прогрішення

Вчини моє серце м’яким,  здатним відчувати потреби і біль ближнього,

Дай мені Духа покаяння і смирення, який приведе мене до розуміння Твоєї безумовної любов.

Дай мені Духа прощення, щоб я могла (міг)  пробачити собі і ближньому

Дай мені надію, що і я буду очищена (-ний)  в благодатній купелі Твоєї святої жертви.

Дай, Господи, гідно пройти цю дорогу життя, щоб, коли покличеш, могла (міг) побачити світло Твого обличчя. Амінь.

Цю молитву можна помолитися по-своєму, як відчуваєте. Головне, щоб вона була щира і глибока, не формальна.

Людина не здатна сама пробачати без допомоги Господа, бо серце нерозчулене і розум розсіяний у буденних турботах.

І навіть, якщо немає відчуття, що хочете пробачити – не розстроюйтеся і не полишайте молитися.

На все має бути час. Зерно, щоб достигнути має прорости, вирости і налитися під сонцем, дощем і вітром. Дитина, щоб народитися має заклюнутися у лоні матері, виноситися і аж тоді народитися. Так само й наша молитва, щоб дати плоди, має дозріти.

Благословенного вам посту.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.