5 способів зробити очікування Різдва більш цікавим і святковим

Те, що у вітринах і на полицях магазинів не зігріє душу вашої дитини і не підготує її до Різдва. У атрибути вдихнути дух Різдва маєте ви − батьки, дідусі й бабусі.

Для дитини приготування до свят є не менш важливим періодом, а ніж саме свято. Та, зрештою, й для дорослих також. Бо час очікування, пошуку завжди злучений з осмисленням, навчанням. А цей стан ніколи не є завершений, він завжди у розвитку, скільки б людині не було років.

Можливо, ці поради будуть корисні вам і вашим дітям.

1. Зробіть різдвяний календар

Різдвяний календар
Різдвяний календар

Такий симпатичний календар у вигляді мішечків, де всередині разом з чимсь солоденьким може опинитися якийсь уривочок із Святого Писання чи молитовний намір на весь день. Так одночасно буде й час молитви.

2. Зробіть власноруч вертеп

Вертеп
Вертеп

Виготовлення вертепу непросте заняття. Тим паче немає необхідності його робити за один вихідний. Розтягніть це задоволення зі своїми дітьми. Що кілька днів доставляйте у стайню іншу фігурку, роздумуючи над подією, яка описана у Святому Писанні, коли Марія і Йосип прямували до Вифлеєму довгих 150 км. А потім ще й не мали, де заночувати.

Можна купити для виготовлення вертепу паперові заготовки або ж використати домашні іграшки.

3. Читайте святкові оповідання

Читання різдвяних історій
Читання різдвяних історій

Корисно і приємно у зимові вечори читати з дітьми книги. А надто у цей час посту історії, які оповідають про очікування Різдва і шукання Ісуса.

4. Робіть справи милосердя

Справи милосердя
Справи милосердя

Піст є час, коли потрібно і добре робити справи милосердя. Заохочуйте до цього дітей. Наприклад, сходити в крамницю і допомогти одинокій сусідській бабусі. Або запропонувати свою допомогу у прибиранні двора,  саду. Можна також спекти  пиріг і пригостити безхатьків.

5. Розучуйте колядки і віншування

Розучування колядок і віншувань
Розучування колядок і віншувань

Яке ж Різдво без колядок і віншувань? У них прославляємо народжене дитятко Ісуса. Ними поздоровляємо рідних, друзів, бажаємо всіх гараздів на прийдешній рік.

Заохотьте дітей вивчити ці гарні пісні, співайте з ними. А потім, у час свят можна буде організувати сімейний міні-фестиваль.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.