Прогноз погоди в Україні на літо 2021 року: народний синоптик розповів, коли краще тікати на море від спеки

Літні відпустки з морем та пляжами вже не за горами, але чи сприятиме прогноз погоди в Україні на літо 2021 року звичному для більшості українців відпочинку?

Схоже, нам доведеться звикати не тільки до похмурих європейських зим з дощами, а ще й до іншого літа. Прогноз погоди в Україні на літо 2021 року показує, що кліматологи не помилялися, попереджаючи про загальну зміну клімату в світі.

Народний синоптик Леонід Горбань, який вже більше 30 років складає детальні прогнози з урахуванням розташування планет Сонячної системи, вважає, що червень буде доволі теплим, тоді як у липні та серпні варто чекати на дощі та бурі. Втім, дуже спекотні дні нікуди не дінуться, які найкраще перечекати на березі моря чи річки.

Погода у червні 2021

На початку місяця буде тепло, дощитиме — 4-6 червня настане спека, 7-8 повернуться дощі, з 9 до середини 20-х чисел буде спекотно та сухо, після чого знов варто чекати опадів. Що стосується температури повітря, то вона здебільшого буде помірно теплою з окремими періодами спеки.

Літня спека
Літня спека

Погода у липні 2021

Липень принесе з собою дощі, які будуть чергуватися з аномально спекотними днями. Так, на початку дощитиме, потім з 5 по 9 липня сонце припікатиме, 10-12 прийдуть бурі, які з перервами повторюватимуться до 18 липня. Далі до 28 числа очікується спека, а на кінець місяця прийдуть грози.

Погода у серпні 2021

Сильна спека на початку серпня супроводжуватиметься грозами, сильним вітром та бурями. Синоптик прогнозує дощі на 8, 11-14, 22, 27 і 29 серпня, а спеку на 19-21 та 23-26 серпня.

Гроза
Гроза

Завершується прогноз погоди в Україні на літо цього року передбаченнями похолодання, як і має бути напередодні осені.

Схожі статті

Зливи, грози, град і шквальний вітер: синоптик попередив про погіршення погоди в декількох областях України

В Україні тривалий час було дуже спекотно та сухо, але синоптики обіцяють, що дуже скоро погода кардинально зміниться. В яких областях очікуються дощі, зливи та навіть град?

Погода в Україні на Новий рік 2022: чи буде сніг, мороз і справжня зимова казка – прогноз синоптиків

Напередодні новорічних свят більшість українців цікавить, якою буде погода в Україні на Новий рік 2022, адже святкова атмосфера напряму залежить від наявності снігу, морозу та інших атрибутів зимової казки. Дізнавайтеся прогноз погоди на 31 грудня та 1 січня у нашій статті.