Погода в Україні на Новий рік 2022: чи буде сніг, мороз і справжня зимова казка – прогноз синоптиків

Напередодні новорічних свят більшість українців цікавить, якою буде погода в Україні на Новий рік 2022, адже святкова атмосфера напряму залежить від наявності снігу, морозу та інших атрибутів зимової казки. Дізнавайтеся прогноз погоди на 31 грудня та 1 січня у нашій статті.

До Нового року залишилося не так вже й багато часу. Дехто заздалегідь планує, де проводитиме довгі вихідні, а якщо ви зайняті цим зараз, краще спланувати святкові справи допоможе прогноз синоптиків. Вони вже знають, якою буде погода на Новий рік 2022.

Прогноз погоди на зиму 2021-2022 в Україні

Народний синоптик Леонід Горбань передбачає, що зима цього року буде сповнена погодними сюрпризами. Аномального тепла не слід очікувати. Перші сильні морози вдарять по термометрах вже у грудні, але найлютішим традиційно буде лютий місяць.

Погода на зиму 2021-2022 в Україні
Погода на зиму 2021-2022 в Україні

Зимові холоди слід чекати з 12 грудня. З цього дня і до кінця 2021 року триматиметься виключно мінусова температура, але нижче -12 градусів за Цельсієм повітря не опускатиметься. В деяких регіонах на католицьке Різдво можливе похолодання до -15.

Січень 2022 теж підбадьорить українців морозами, та найміцніші холоди прийдуть в лютому з температурою близько -20. Як і зазвичай, це станеться напередодні Водохреща. Загалом цієї зими синоптик прогнозує сніжну погоду.

Якою буде погода на Новий рік 2022 в Україні та чи буде сніг

Український гідрометерологічний інститут повідомляє, що на новорічні свята прийдуть опади – дощ або мокрий сніг, але справжньої зимової казки не слід очікувати – сніжний покрив не встигне утворитися. При цьому вже в перших числах січня буде похолодання.

Яка буде погода на Новий рік 2022 в Україні
Яка буде погода на Новий рік 2022 в Україні

У столиці 31 грудня прогнозують +2 вдень і -2 вночі без опадів. У центральних областях на Новий рік температура вдень складатиме -1, вночі +5, теж без опадів. На Заході країни – сонячно, вдень +1, вночі -3. У південних областях – хмарно, але без опадів, вдень +3, вночі -1.

Схожі статті

Погода у лютому 2023 на місяць: до України йдуть похолодання і зимова казка. Синоптики назвали дату снігопадів

Відомо, що зима найхолодніша пора року. Особливо заведено вважати морозним останній місяць зими. Синоптики попереджають про зміну погоди на яку чекати в лютому.

Зливи, грози, град і шквальний вітер: синоптик попередив про погіршення погоди в декількох областях України

В Україні тривалий час було дуже спекотно та сухо, але синоптики обіцяють, що дуже скоро погода кардинально зміниться. В яких областях очікуються дощі, зливи та навіть град?

У 15 областях України оголосили штормове попередження: аномальна спека зміниться похолоданням

В понеділок 19 липня Укргідрометцентр повідомив, що у 15 областях України очікується штормове попередження.

Погода в Україні у червні 2021: синоптики розповіли, коли закінчаться дощі та чи прийде тепло

В цьому році на початку літа погода в Україні зовсім не схожа на червневу. Синоптики розповіли, чи варто українцям найближчим часом очікувати потепління.