Погода у лютому 2023 на місяць: до України йдуть похолодання і зимова казка. Синоптики назвали дату снігопадів

Відомо, що зима найхолодніша пора року. Особливо заведено вважати морозним останній місяць зими. Синоптики попереджають про зміну погоди на яку чекати в лютому.

Кінець січня приніс українцям справжню зимову казку зі снігом та морозами. Проте ситуація в лютому дещо зміниться. Синоптики проінформували, що погода не буде схожа до тієї, на яку ми традиційно звикли. Середня місячна температура буде коливатися від -3° до 2° з позначкою плюс.

Станіслав Щедрін – народний синоптик зазначив, що на початку лютого українці можуть сподіватися ще на прохолодну погоду. Температура повітря вдень сягатиме від -4-6°. Очікуємо на морози й вночі: до -7-9°. Великі опади не передбачено, хоча на заході України пролітатимуть снігопади.

Прохолодна погода на початку лютого 2023
Прохолодна погода на початку лютого 2023

А ось середина та кінець місяця будуть з потепліннями та нагадувати традиційний початок березня – отже очікуємо на раннє настання весни. Температура буде зростати до плюсових значень з мокрим снігом та дощем: -2° до +7° – вночі, а вдень -2° до +14°. Проте насамперед, все буде залежати від самого куточку України в якому ви знаходитесь.

Також за даними, відомо, що місячна температура буде вище за норму на 1,5-2°. Кількість опадів, що очікують на Україну будуть варіюватися в межах норми – 29-83 мм.

З 4 лютого протримають міцні морози та найближчим часом буде випадати сніг. Не забуваємо й про обережність, адже можливі ускладнення на дорогах, сильний вітер та ожеледиці.

Раніше синоптики повідомляли, що цьогорічна зима в Україні в загальному значенні буде теплою. Як ми бачимо з даних, похолодання очікуються, проте вони не суттєві та короткочасні.

Схожі статті

Зливи, грози, град і шквальний вітер: синоптик попередив про погіршення погоди в декількох областях України

В Україні тривалий час було дуже спекотно та сухо, але синоптики обіцяють, що дуже скоро погода кардинально зміниться. В яких областях очікуються дощі, зливи та навіть град?

Погода в Україні на Новий рік 2022: чи буде сніг, мороз і справжня зимова казка – прогноз синоптиків

Напередодні новорічних свят більшість українців цікавить, якою буде погода в Україні на Новий рік 2022, адже святкова атмосфера напряму залежить від наявності снігу, морозу та інших атрибутів зимової казки. Дізнавайтеся прогноз погоди на 31 грудня та 1 січня у нашій статті.

Погода в Україні у червні 2021: синоптики розповіли, коли закінчаться дощі та чи прийде тепло

В цьому році на початку літа погода в Україні зовсім не схожа на червневу. Синоптики розповіли, чи варто українцям найближчим часом очікувати потепління.