Як підготуватися православному християнинові до Різдва Христова: найголовніше

Різдво Христове на носі і треба взяти себе у руки, щоб свято пройшло саме так, як треба.

З точки зору православного християнина Різдво, безсумнівно, більш важливе свято, ніж Новий рік. Але для того щоб відчувати це, а не тільки розуміти, потрібно відроджувати традиції. Але як ненав’язливо привчати до Різдва дітей?

Різдво Христове – це свято для всіх. Саме від Різдва Христового ми відраховуємо роки і в цьому році ми будемо святкувати в 2021-й раз.

Заохотити дітей

Різдвяний малюнок
Різдвяний малюнок

Святкові приготування в будинку пов’язані з Новим роком і Різдвом. На Новий рік прийнято ставити і прикрашати ялинку, до цього можна залучати дітей вже з двох-трьох років. А перед Різдвом додати нові іграшки, зроблені своїми руками, і повісити на ялинку.

Найпростіші вироби – це аплікації-розмальовки з паперу: янголята та віфлеємська зірка. А під ялинку можна підставити вертеп. І якщо на Новий рік ми говоримо дітям, що подарунки приносить Дід Мороз, то на Різдво – ангели і святитель Миколай.

Виховувати добре серце

До чудесного свята потрібно починати готуватися під час Різдвяного посту. У цей час діти намагаються не лаятися, робити добрі справи, помічати свої негарні вчинки і виправляти їх. Щовечора під час посту, наприклад, в нашій родині ми читаємо події Старого Завіту, за тиждень до Різдва Христового, тобто відразу після Нового року, починаємо говорити про події Нового Завіту і народження Немовляти Христа, про те, що Він теж чекає від нас подарунки. Найголовніший подарунок від кожного з нас – це наше добре серце і добрі справи.

Усіх з Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай ваш новий рік буде сповнений щастям та Божою любов’ю!

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.