Вихідні у травні 2021: стало відомо, коли та скільки днів українці відпочиватимуть на травневі свята

Вихідні у травні 2021 - не за горами. Дізнайтеся, коли в цьому році ми будемо відпочивати та чи потрібно буде відпрацьовувати суботи.

Травень – найулюбленіший місяць багатьох українців. Багато свят, вихідних та тепла погода дають можливість нарешті відчути всю красу весни та провести на природі час з друзями та близькими.

Коли будуть вихідні у травні 2021?

Цього року на 2 травня припадає найбільше свято всіх християн східного обряду – Великдень.

Великдень
Великдень 2021

1 травня залишається офіційним вихідним. У цей день ми святкуємо День праці. 2-го травня, відповідно, святкуємо Великдень. Оскільки обидва свята випадають на суботу та неділю, вихідні будуть перенесені на найближчі робочі дні.

3 та 4 травня, понеділок та вівторок, будуть вихідними. Їх відпрацьовувати не потрібно. Наступне свято, які припадаює на неділю – це День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня).

Так, як офіційне свято 9-го травня припадає на вихідний день, понеділок (10 травня) вирішили зробити неробочим.

Чи будемо ми цього року відпрацьовувати вихідні у травні 2021?

Уряд рекомендував дні перенесення робочих днів у вихідні, але не в травні.

Річ у тім, що в Україні є порядок: коли свято є державним вихідним, що припадає на суботу чи неділю, то наступний за ним понеділок також є офіційно вихідним. В такому випадку відпрацьовувати ці понеділки – не потрібно.

Втім, у серпні один з понеділків нам рекомендують відпрацювати у суботу: 23 число передує Дню незалежності України і тому підприємствам рекомендують відпрацювати цей день 28.08, у суботу.

Варто зазначити, що це є лише рекомендацією уряду. Голови підприємств можуть вирішувати це питання індивідуально.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.