Свято 21 травня 2021: день улюбленого учня Христа, Іоанна Богослова — традиції, прикмети та молитви

Сьогодні ми згадуємо улюбленого учня Христа, який лишився йому вірним до кінця.

У Христа було 12 учнів. Вони всі були вірними йому та попри гоніння підтримували Спасителя. За Переказами, всі апостоли від дванадцяти, за винятком Іоанна та Іуди Іскаріота, померли мученицькою смертю. Апостол Іоанн єдиний, хто помер власною смертю від старості. Про нього у цьому матеріалі і піде мова.

Іоанн Богослов

Сам Іоанн є патроном людей, які займаються написанням книг та їх друкуванням. Вважається, що прожив Богослов цілих 100 років. Чоловік написав власне одкровення. Є інформація, що апостол був абсолютно реальною людиною. Жив він на початку І століття нашої ери. За свою проповідницьку діяльність зазнав тортур від влади та був зісланий на острів.

Проте, це не змусило його покинути всі ідеї Іісуса Христа. Чоловік мав також учнів і, коли помирав, наказав їм викопати могилу. На ранок виявилося, що Богослова у ній немає, хоча всі пильно спостерігали чи ніхто не прийде вночі до апостола.

21 травня вважається православним святом. Цього дня не можна працювати, не можна лихословити, брехати, вживати алкоголь і піддаватися різним порокам. Всі думки повинні бути спрямовані до Бога і дотримання заповідей.

Якщо ви вірите у Христа, причитайте цю просту молитву 21 травня:

Тропарь Апостоле, Христу Богу возлюбленне, ускори избавити люди безответны, приемлет тя припадающа Иже падша на перси приемый. Егоже моли, Богослове, и належащий облак языков разгнати, прося нам мира и велия милости.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.