Свято 21 травня 2021: день улюбленого учня Христа, Іоанна Богослова — традиції, прикмети та молитви

Сьогодні ми згадуємо улюбленого учня Христа, який лишився йому вірним до кінця.

У Христа було 12 учнів. Вони всі були вірними йому та попри гоніння підтримували Спасителя. За Переказами, всі апостоли від дванадцяти, за винятком Іоанна та Іуди Іскаріота, померли мученицькою смертю. Апостол Іоанн єдиний, хто помер власною смертю від старості. Про нього у цьому матеріалі і піде мова.

Іоанн Богослов

Сам Іоанн є патроном людей, які займаються написанням книг та їх друкуванням. Вважається, що прожив Богослов цілих 100 років. Чоловік написав власне одкровення. Є інформація, що апостол був абсолютно реальною людиною. Жив він на початку І століття нашої ери. За свою проповідницьку діяльність зазнав тортур від влади та був зісланий на острів.

Проте, це не змусило його покинути всі ідеї Іісуса Христа. Чоловік мав також учнів і, коли помирав, наказав їм викопати могилу. На ранок виявилося, що Богослова у ній немає, хоча всі пильно спостерігали чи ніхто не прийде вночі до апостола.

21 травня вважається православним святом. Цього дня не можна працювати, не можна лихословити, брехати, вживати алкоголь і піддаватися різним порокам. Всі думки повинні бути спрямовані до Бога і дотримання заповідей.

Якщо ви вірите у Христа, причитайте цю просту молитву 21 травня:

Тропарь Апостоле, Христу Богу возлюбленне, ускори избавити люди безответны, приемлет тя припадающа Иже падша на перси приемый. Егоже моли, Богослове, и належащий облак языков разгнати, прося нам мира и велия милости.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.