Свято 10 червня 2021 – Вознесіння Господнє: що можна і не можна робити в цей день, молитва до Заступника

10 червня православні християни святкують велике церковне свято – Вознесіння Господнє. Ця подія є однією з найголовніших у всьому Новому завіті.

Щороку Вознесіння Господнє випадає на різні дати, оскільки воно напряму залежить від Великодня та відзначається на сороковий день після того, як Ісус воскрес.

Історія свята

Згідно з оповідями Діянь святих апостолів, на третій день після розп’яття Ісус Христос воскрес із мертвих. Наступні 40 днів Спаситель являвся учням, аби дати останні настанови та розповісти більше про Царство Боже. На 40-й день Ісус піднявся з апостолами на гору Єлеонську, де благословив їх та вознісся.

Молитва матері за дитину
Молитва

Як святкувати Вознесіння Господнє та чого не можна робити в цей день

Напередодні свята в храмах починаються служби — вранці звучать останні великодні піснеспіви, а ввечері служать Всенічне бдіння. В день свята православні приходять до храму на літургію, де читають Євангеліє від Марка.

На Вознесіння не можна відмовляти в допомозі тим, хто її потребує. Навпаки, потрібно допомагати нужденним. Є таке повір’я, що в цей день Христос ходить по вулиці серед звичайних людей в образі жебрака.

Також постарайтеся не займатися важкою фізичною працею, генеральне прибирання, прання, прасування перенесіть на інший день, як і роботи на городі. Не беріть та не давайте в борг — так можна віддати щастя своє або присвоїти чуже разом з чужими бідами.

Ікона Вознесіння Господнє
Ікона Вознесіння Господнє

Молитва на Вознесіння Господнє

Вранці та ввечері православні християни у це велике свято читають молитви. Вони мають бути щирими:

Йшов Ісус Христос з небес, ніс Святий чудодійний Хрест.

Хворих зцілював, жебракам допомагав, славу і шану споруджував.

Боже, Боже! Допоможи мені також! Зроби заради Христа для мене (що саме) в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.

Нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.