Трійця 2021: що святять на Зелені свята, як прикрашати домівку та що суворо заборонено робити у цей день

Трійця 2021 цього року, як ніколи пізня. Дізнайтеся, як потрібно провести це день правильно.

Трійця 2021 припадає на неділю 20 червня. Це свято розповіді про Бога всіма мовами світу, бо саме цього дня апостоли почали розмовляти іншими мовами, яких до того не знали. Такий дар подарував їм Господь для того, щоб святі могли донести до всіх людей світу Євангеліє.

Трійця 2021

Трійця, П’ятидесятниця чи Зелені свята?

Цей священний для вірян день має кілька назв – і всі вони вірні. Трійця, бо у цей день до людей зійшла третя іпостась Божа – Святий Дух. П’ятидесятниця, бо сталася подія після Воскресіння Христа. Саме на 50 день.

До речі, ікона П’ятдесятниці є канонічно правильною на це свято. На ній зображено 12 апостолів, до яких сходить Дух святий у вигляді вогню.

Святий Дух зійшов до апостолів

Щодо назви “Зелені свята”, вона пов’язана з тим, що з 2 століття від Різдва Христова храми та домівки прикрашали молодими гілками. Це символ життя Святого Духа.

Батьківська субота

Трійця 2021 має день, коли згадують померлих. Батьківська субота – саме тоді потрібно йти на кладовище та молитися за тих, кого вже з нами немає.

Як святкувати Трійцю?

У п’ятницю потрібно прикрасити дім зеленню, а у суботу слід віднести панахиду. Це може бути хліб, масло, борошно. Бажано у цей день сповідатися. У неділю всі віряни ідуть до храму. читають на колінах молитву до Василя Великого. Вдома буде гарно, якщо ви також прочитаєте цього дня такі рядки:

“Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний помилуй нас!”

Заборонена на Трійцю 2021 фізична праця, гучні гуляння зі спиртним та лайка з близькими.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.