Свято 24 червня 2021: день апостолів Варфоломія і Варнави – як правильно сьогодні молитися за здоров’я

У перший місяць літа ми відзначаємо день апостолів Варфоломія і Варнави. Дізнайтеся все про це свято.

Апостол Варфоломій. Його історія починається після сходження Святого Духа у день П’ятидесятниці. Святому випав жереб проповідувати Євангеліє в Сирії і Малій Азії, де було не тільки багато язичників, а й мусульман.

Біля міста Ієраполя (зараз це нинішня Туреччина) Варфоломій зустрів велику єхидну. Її місцеві вважали божеством та приносили дари. Втім, як тільки апостол почав молитися, єхидна померла, а ідолопоклонники побили апостола та засудити на розп’яття.

Апостол Варфоломій

Та від смертної кари Варфоломія убереже Господь. Помре святий у віці 71 року.

А, ось святий Варнава належить до числа сімдесяти учнів Ісуса Христа. Він народився на Кіпрі в багатій єврейській родині з роду Левитів. Коли Христос вознесеться на небо, чоловік продасть все майно та разом з апостолом Павлом буде подорожувати та проповідувати Слово Боже.

Святий Варнава

Святий Варнава може являтися уві сні. Давним-давно він прийшов так до кіпрського священнослужителя та вказав йому, де знайти мощі апостола.

Тропар до святих апостолів

Язык огнедохновен в силе Духа приемше, во плоти пришедшее Слово проповедаете всюду, Егоже ради ов во главу усечен, ов же камением побиен, и есте апостольскому лику украшение, Варфоломее и Варнаво, темже память вашу почитаем и просим: молите Христа Бога подати нам грехов оставление.

Після читання цих нескладних рядків, не забудьте також перехреститися та тричі сказати “Амінь”.

24 червня можна просити у Господа здоров’я.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.