Не забудьте привітати улюблених вчителів

У першу неділю жовтня в Україні відзначають День педагогічного працівника (День вчителя). Цьогоріч воно майже співпало з Всесвітнім днем учителя, який ЮНЕСКО проголосила 5 жовтня 1994 року.

Цікаво, що у документі про соціальний статус вчителів, який ЮНЕСКО і Міжнародна організація праці, взяла за основу для встановлення свята, крім оновоположних пунктів, як права і обов’язки вчителів, працевлаштування, умови викладання та умови навчання, особливу увагу приділено заробітній платі, яка повинна відповідати значенню педагогічної діяльності для суспільства і держави. Саме цей пункт є на сьогодні найбільш неврегульованим і невідповідним у країнах з низьким рівнем життя.

Та все ж, вчителі і викладачі, покликані до своєї професії, гідно і професійно виконують свою місію.Про це свідчать результати зовнішнього незалежного оцінювання упродовж років його застосування в Україні. Вони залишаються стабільно високими.

У цей день, а точніше, напередодні свята, в українських школах витає дух творчості і свята. У вітальних стінгазетах та концертних програмах учні намагаються проявити второпність і показати усю любов і повагу, якими палають їхні серця до улюблених учителів. Гарною традицією є учнівське самоврядування, під час якого учні проводять уроки, а вчителі відпочивають. Щоправда, святкування Дня вчителя – 2020, у звізку з епідемією коронавірусу, пройшло за скороченою програмою.
У святковий період оригінальністю і почуттям гумору вражають не тільки учні, але й самі вчителі. Величезну кількість лайків за останні дні зібрала у Фейсбуку, написана педагогом, Казка про золоту рибку, яку зловила вчителька.

казка

казка
казка

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.