Свято 15 липня 2021: Богородиця духів приймає сьогодні молитви про захист і карає тих, хто не тримає слова

Свято 15 липня, хоч і не має офіційного вихідного, але дуже важливе для всіх православних християн.

Свято 15 липня православна церква відзначає положення чесної ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні. Також цей день у народі кличуть Богородиці всіх духів. Давайте розберемося у чому різниця та які прикмети можна спостерігати у цей день.

Риза Пресвятої Богородиці

Знамення Пресвятої Богородиці
Знамення Пресвятої Богородиці

Відомо, що у перші роки становлення християнства, на перших вірян здійснювали гоніння – дуже сильною була у людей віра в язичництво. Та імператор Лев у Константинополі навпаки піклувався про збереження реліквій православних. Він дізнався, що в однієї жінки зберігається чудотворна риза Матері Божої. Він доручив передати святиню до храму.

Богородиця духів

Насправді церква не знає такого дня, але етнологи стверджують, що саме так у перші роки християнства в Україні називали цей день. Пов’язано це з тим, що дуже тісно наші пращури сплітали язичницькі традиції та нову віру. За давнім повір’ям у цей день можна було почути лісових духів.

Знамення Пресвятої Богородиці
Знамення Пресвятої Богородиці

Атавістичні вірування з часом відійшли у минуле, лишивши по собі кілька прикмет:

  • 15 липня починає цвісти річка
  • Якщо після дощу риба висовує голову з водойми, вечір буде теплим
  • Побачити себе уві сні плачущим – хороший знак, підсвідомість очищається від накопиченого негативу
  • Сон залишив неприємне відчуття – пора зайнятися своїм здоров’ям

А щоб з вами і вашою родиною не трапилося ніякого лиха, читайте сьогодні молитву до Богородиці:

Богородице Діво’ радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою. Благословенна Ти в жонах’ і благословен плід утроби Твоєї, бо Ти породила Спаса душ наших. Амінь.

Під Твою Милість прибігаєм, Богородице Діво, молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід ізбави нас, Єдина Чиста і Благословена.

Преславна Приснодіво Богородице, прийми молитви наші і донеси їх Синові Твоєму і Богові нашому, щоб спас задля Тебе душі наші.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.