Свято 19 липня 2021 року: Сісой світел – як здобути здоров’я у цей день на весь рік і яку молитву читати

19 липня православна церква вшановує святого мученика Єремія афінського та Сісоя Великого. У цей день предки оздоровлювалися.

Дуже важливий день 19 липня. З давніх-давен пращури намагалися не пропустити день Єремії Афінського та Сісоя Великого. Тільки у цей день кожен може попросити у Господа здоров’я і буде почутим.

Якщо про Єремію Афііснського відомо мало, то канон знає, що Сісой Великий був одним із перших християн, що проповідували у Єгипті. Господь за це дарував чоловіку можливість творити дива, а головне зцілювати.

Саме Сісою вдавалося воскрешати людей. Одного разу він зжалився над безутішним батьком у якого не стало єдиного сина та повернув бідолашну дитину до життя.

Церква Всіх Святих українського народу, м.Львів
Церква Всіх Святих українського народу, м.Львів

У свято 19 липня дозволяється працювати та прати, але категорично заборонено сваритися з близькими. Вважається, що це може спричинити великий розлад у родині, а сам скандал затягнеться надовго. Не радять також планувати важливі справи у цей день – закінчаться провалом. Ще кілька прикмет є у цей день.

  • Якщо яскраво світить місяць – буде багатим врожай;
  • Місяць віддає зеленуватим сяйвом – найближчими днями підуть дощі;
  • Туман навколо місяця – спека дуже швидко пройде;
  • Хмари жовті – буде дощ.

Також корисною для здоров’я вважається цього дня роса. Пращури виходили ввечері та вмивалися нею аби оздоровитися. Корисним також буде ходіння по росі.

Молитва за оздоровлення

Читати цю молитву необхідно тричі перед образом Спасителя або Святого Пантелеймона. Навколо вас має бути тиша.

Ісусе Христе, Боже наш! Хвора жінка з вірою великою доторкнулася до краю одежі Твоєї, і стала здоровою. Через віру її, Ти дав їй те, чого вона хотіла. З такою вірою і я вдаюся до Тебе, Лікарю всіх, допоможи хворому слузі Твоєму (ім’я) в його недузі. Дай йому спокій душевний і силу тілесну, благослови його сном спокійним, а з ним і здоров’ям, та підійми його з постелі хвороби. Господи, Ласка Твоя нехай буде над нами, бо ми надіємося на Тебе. Амінь (тричі)

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.