Свято 27 липня 2021: згадуємо апостола від 70-ти Акіли – як правильно молитися та що заборонено у цей день

Дізнайтеся, чим може допомогти вам вірний учень апостола Павла.

Непроста доля спіткала Акілу, як і всіх перших християн. Чоловіку довелося жити у часи імператора Клавдія, який відрізнявся своєю нетерпимістю до євреїв.

Гоніння на євреїв у Римській імперії

Нетерпимість римлян дійшла до того, що людям іудейського походження потрібно було виїхати зі столиці на периферію. Та доля допомогла Акілі оселитися в Коринфі, а незабаром познайомитися з апостолом Павлом, який став жити в сім’ї і допомагати Акілі виготовляти намети.

Всім серцем Акіла прийняв учення Христа. Незабаром йому довірили нести Слово Боже людям. Проповідував чоловік в Ефесі, а коли імператора Клавдія не стало, учень Павла повернувся до Риму. Але там його підстерігала небезпека. Гонінь вже не було, проте, язичники різко виступали проти перших християн. Акілу схопили разом з дружиною та по-звірському розправилися з проповідником.

Як потрібно відзначати свято 27 липня?

Особливих обрядів у цей день немає. Вважалося, що потрібно провести 27 липня у праці та спокої. Пращури також вірили, що сьогодні потрібно охороняти урожай від нечисті, а ще у те, що солома набуває лікувальних властивостей. Можна на день мученика Акіли прикладати її до хворих місць.

Також вважалося правильним рано в ранці прокинутися та прочитати таку нескладну молитву:

До Тебе, Владко Чоловіколюбче, вставши після сну, вдаюся і до праці своєї приступаю з Твоєї милості і молюся Тобі: допомагай мені повсякчасно в усякому ділі, і захисти мене від усього лихого, що є в світі, і від диявольської спокуси, і спаси мене, і введи в Царство Твоє Вічне, бо Ти мене створив і дбаєш про мене, щоб обдарувати мене всяким добром; на Тебе вся моя надія, і Тебе я щиро славлю сьогодні, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.