Свято 2 серпня 2021 року: що можна і не можна робити у День пам’яті святого пророка Іллі

В народі День пам'яті святого пророка Іллі називають ще Ільїн день.

Пророк Ілля. Цей чоловік жив на початку становлення християнства. Він міг чути Господа, творити дива. Одного разу Бог дав йому можливість показати навіть дар воскресіння. турбувався святий про знедолених та голодуючих.

Жив чоловік, як аскет і намагався переховуватися від цариці Єзавель, яка була ревною язичницею.

Ілля не словом, а ділом показував ідолопоклонникам, що існує один праведний Бог.

Пророк Ілля

2 серпня люди вірили, що починаються так звані “горобині ночі”, нічні грози з блискавками та громом. Саме тому пращури з давніх-давен вважали, що святий Ілля може управляти цими природними явищами. Аби не сталася вдома пожежа, заплювали свічки.

У цей день не можна підпускати до себе хатніх улюбленців, адже вважається, що з ними до вас може перейти нечиста сила.

Які молитися пророкові Іллі?

Православна традиція знає кілька сильних молитов. Святого можна просити про допомогу у будь-якій чесній справі:

“О, святий пророк Божий Ілля. Помолися за мене, раба (у) Божого (у) (ім’я), перед Господом Богом, щоб простив Він гріхи, мною вчинені, і позбавив мене від мyк на землі і на Сyді стpaшному. Підношу я молитву тобі і прошу про допомогу в справі всякій і в боротьбі зі спокусами грішними. Допоможи знайти спокій та захисти мене від зла і недоброзичливців. Поклоняюся я тобі і Царю Небесному, сподіваюся на допомогу твою. Амінь”

Також звертаються до Іллі, коли немає надії повернути здоров’я:

“Далеко за океаном острів стоїть, на цьому острові Ілля Пророк з Ангелами сидить. Посланці Божі стріли пускають, від мене, раба (и) Божого (ї) (ім’я), недуги відганяють. Амінь”

Аби святий пророк Божий мав до вас прихильність, прочитайте тричі тропар перед образом Господнім та скажіть в кінці “Амінь”.

“У тілі ангел, пророків основа, другий предтеча пришестя Христового – Ілля славний, з висоти зіслав Єлисеєві благодать недуги відганяти і прокажених очищати. Тому й на тих, що почитають його, зливає зціління”

spot_img

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.