Свято 7 серпня 2021 року: що можна і не можна робити на Успіння праведної Анни – бабусі Христа

Святий канон знає кількох родичів Ісуса Христа. Його бабуся Анна стала праведницею, якій поклоняються віряни.

Анна з Назарету була простою жінкою, яка жила у любові та злагоді з коханим Іоакимом. Працьовите подружжя тужило лише про одне – не було дітей. Вже почала старіти пара, а нащадків все у них і не з’являлося. Сусідки пліткували, а чоловіки насміхалися над Іоакимом.

Не витримав чоловік, подумав, що на ньому – великий гріх. Взяв аскезу і пішов до пустелі молитися. Його праведна Анна дізналася, що її коханого принижують, стала в пості і молитві скорботно просити Бога про дарування їй дитини.

Свята Анна

Господь почув молитви своїх вірян та обидва почули від Ангела добру звістку – буде донечка. Але дівчинка буде непроста – її благословлятиме весь рід людський. У Анни народилася Богородиця.

Заборони 7 серпня

Так, як Анна хотіла поповнення у родині та плекала свою родину, не можна сваритися. Особливо слід утриматися від скандалів та лихих слів матерям та їх донькам. Щоб не розгнівати святу влаштуйте невелике свято собі та мамі. Згадайте все хороше, що подарувала вам рідна людина. Також привітати можна і бабусь.

Тім, хто планує завагітніти, слід помолитися сьогодні у храмі та бажано поставити свічку біля образу праведниці Анни.

Також зверніть увагу на сьогоднішню погоду. Якщо день хмарний, дощить – то зима теж буде холодною та суворою. Недарма у народі святу Анну кликали “Ганна-Зимовказівниця” або “Ганна-холодниця”.

Помоліться за знайомих Ганн, Макарієв, Микол та Олександрів сьогодні.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.