Свято 22 серпня 2021: що можна і не можна робити на День святого Матфія та кого вітати з Днем Ангела

Церква сьогодні вшановує людину, завдяки якій світ дізнався про рід та життя Христа-Спасителя.

Мессія. Про його прихід свідчили юдейські тексти, але коли Він з’явився серед людей, мало хто відважився стати його вірним учнем та пройти весь непростий шлях разом зі Спасителем.

Святий Матфій

Цікаво, що Матфій або Матвій – скорочене від єврейського імені Матанай. Воно розшифровується, як “Богом даний”. До речі, Богдан по суті вважається тезкою Матвія.

Святий був вірним учнем Христа. Євангеліст став одним з апостолів, коли Ісуса зрадив Іуда. Про нього йдеться, коли Петро пропонує апостолам вибрати учня, який займе місце невірного, який зрадив Сина Божого.

Великою заслугою Матфія є те, що він детально описав життя Спасителя нашого. Вважається, що саме в цьому Євангелії викладається вся суть християнського вчення, а також молитва “Отче наш”. Не забудьте її сьогодні обов’язково прочитати у тому варіанті, як надав її учень Христа.

“Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліба нашого насущного дай нам сьогодні. І прости нам борги наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим. І не введи нас у випробовування, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є царство, і сила, і слава навіки. Амінь”

Сьогодні день не рекомендується присвячувати розвагам та пишним гулянням. Краще зосередити увагу на духовному рості. Також не забудьте сьогодні привітати з іменинами таких людей: Антон (Антоній), Герман, Дмитро, Іван, Леонтій, Марія, Маркіян, Матвій, Олексій, Петро, Фотій, Юліан, Яків.

 

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.