Свято 25 серпня 2021 року: що можна та не можна на Аникити і Фотія. Кого сьогодні вітати з іменинами?

25 серпня у народному і церковному календарі - особливий день. Дізнайтеся все про його традиції.

Пам’ять про мучеників Аникити і Фотія – це не просто шана святим. Сьогодні день, коли слід згадати наскільки важливою може бути родина.

Православна церква

Життя у святому каноні мучеників описано таким чином: обидва жили у перші роки становлення християнства. Обидва зазнали переслідувань. Аникита засудили та ув’язнили у кайдани. На допомогу до нього прийшов Фотій. Він не міг лишити свого рідного дядька у біді. Разом рідні молитвою визволили нещасного. Втім, жорстокий правитель Нікомидії не потерпів такого і стратив обох святих.

Що можна і не можна робити 25 серпня?

Так, як сьогодні церква згадує святих, які були родичами, не можна ні з ким з близьких конфліктувати. Наші предки вважали, що сьогодні будь-які суперечки з рідними можуть призвести до злиднів. Натомість 25 серпня не заборонено працювати. Навпаки вважається, що Бог особливо милостиво ставиться до молитов тих, хто сьогодні не лінується, а робить все максимально продуктивно.

Також не відмовляйте у допомозі нужденним. Не пошкодуйте сьогодні зайвої копійчини тим, хто опинився у скруті.

Іменинники 25 серпня

На свято Аникити і Фотія ми вітаємо сьогодні таких щасливчиків: Олександра, Аникиту, Капітона, Сергія, Федора, Степана, Михайла, Петра, Миколи, Івана, Іллю, Василя, Дмитра, Олексія, Аркадія та Антона.

Не шкодуйте гарних слів для близьких та друзів. У День Ангела особливо важливо відчувати підтримку та знати про повагу до себе.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.