Свято 3 вересня 2021 року: що можна і не можна на День пам’яті Авраамія Трудолюбивого з Києва

3 вересня - одне з небагатьох церковних свят, коли вшановується пам'ять святого, що жив в Україні.

3 вересня – особливий день для українських православних. Сьогодні церква згадує нашого побратима Авраамія, якого за працелюбність прозвали Трудолюбивим. Останні роки життя він взагалі працював, закрившись від людей та всіх мирських благ.

Відомо, що святий і нині спочиває у печерах столичної Лаври. Його мощі мають чудотворну силу. Тож, якщо ви у Києві зараз, відвідайте ближні печери та помоліться безпосередньо біля Авраамія.

Канонізували його за часів козацтва в 1643 році.

Собор всіх преподобних отців

Що можна і не можна робити 3 вересня?

Так, як цей день пов’язаний з одним з дуже працелюбних святих, то не можна 3 вересня лінуватися. Бажано всі справи розпочати рано, а завершити до вечірньої служби. Перед всіма справами читайте тропар Авраамію:

Велія віри виправлення, / в печерних затворах, яко на воді упокоєння, / преподобний отче Аврааме, радів єси, / вогнем, бо любови Божественним распалаємь, / чуванням та молитвою безстрастя досягнув єси / і явився єси равноангельний на землі, / того молитвами, Христе Боже, спаси душі наші.

Читати можна ці рядки перед образом Спасителя. В кінці тричі потрібно сказати “Амінь”.

Просити печерського служителя потрібно про наснагу у роботі та терпіння до ближнього. Також рекомендується така практика, яка бере свій початок ще у 14 століття: 21 день потрібно перед початком робочих справ читати молитву “Отче наш”. Так робив свого часу Авраамій і Бог помагав йому у всіх починаннях.

Ви побачите, як після такої практики ваші справи підуть угору, а лінь та втома покинуть вас надовго.

Зверніть увагу, що сьогодні не можна слухати чужі поради: вважається, що так вас можуть зурочити. Краще дослухатися до своєї інтуїції.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.