Свято 8 вересня 2021 року: що можна і не можна робити на День мучениці Наталії та хто іменинник сьогодні

Сьогодні церква згадує таємничу постать мучениці Наталії, чиє життя може стати справжнім прикладом для наслідування.

Свята Наталія народилася у порядній християнській родині. Жінка проживала на березі Мармурового моря та всім серцем вірила у Спасителя. Вона з дитинства знала заповіді та смиренно молилася щоденно. Її роки прийшлися на час становлення нової віри, коли язичники затято не хотіли розставатися зі своїми ідолами.

Свята Наталія

Та не дарма кажуть, що кохання – зле. Полюбився їй Адріан. Вірував чоловік у силу блискавок, молився вогню та приносив дари кам’яним божкам. Язичником був обранець Наталії, але так до неї серцем прикипів, що почав цікавитися вірою Христовою, а згодом зрікся ідолів поганських. Бо бачив, які стійкі люди, що прийняли вчення Спасителя.

А ось колишні побратими не оцінили жесту чоловіка. Схопили його язичники та тортурами змушували зректися імені Господнього. Все мужньо витримав Адріан. Наталія не змогла стояти осторонь, як голубка кинулася за коханим у в’язницю та лишилася з ним до кінця.

Що не можна робити 8 вересня?

Свята мучениця Наталія через свою вірність отримала статус у каноні. Саме тому жінкам суворо заборонено сьогодні сваритися з обранцями. Цього року 8 вересня церква дозволяє вінчатися. Вважається, що шлюб, укладений перед Господом цього дня буде дуже міцним, адже покровительствують йому Наталія та Адріан.

А щоб ваш клімат у родині поліпшав, прочитайте перед образом таку молитву:

Богородице Діво’ радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою. Благословенна Ти в жонах’ і благословен плід утроби Твоєї, бо Ти породила Спаса душ наших. Амінь. Під Твою Милість прибігаєм, Богородице Діво, молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід ізбави нас, Єдина Чиста і Благословена. Преславна Приснодіво Богородице, прийми молитви наші і донеси їх Синові Твоєму і Богові нашому, щоб спас задля Тебе душі наші.

Також не забудьте привітати з іменинами Дмитра, Георгія, Наталю, Петра, Віктора, Адріана, Романа.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.