Свято 15 вересня 2021 року: що можна не можна робити на День пам’яті святого Мамонтія

Лише справжні віряни пам'ятають про цей день. Дізнайтеся, як правильно відзначили свято Мамонтія.

Святий Мамонтій народився у знатній родині. Його батьки були освіченими людьми та сповідували християнство. З дитинства хлопця привчали до цього. Син Федота та Руфіни всім серцем повірив у Спасителя. Він вивчив також житія апостолів та завжди вранці та ввечері читав “Отче наш”.

Святий

Чиста душа була надбанням Мамонтія. Це відчував Всесвіт. Звірі, птахи тягнулися до юнака, бо відчували, що не зробить він їм зла. Коли він випасав кіз у пустелі, леви приходити та лягали коло нього.

Почув про дивовижного юнака сам правитель. Він хотів, аби святий йому прислужував. Багато чого обіцяв взамін імператор: золото, найкращих жінок, життя при палаці. Умова одна: зректися християнської віри. Вистояв перед усіма пропозиціями Мамонтій, чим накликав на себе гнів царя. Й наказав він утопити хлопця…

Що можна та не можна 15 вересня?

Раніше наші пращури присвячували цей день турботі про худобу. Її не випускали у поле, а мили, чистили. Вважалося, що так можна позбавити тварин від хвороб. Зараз заведено наводити лад у господарстві. Заплануйте генеральне прибирання та для добробуту спаліть ввечері шматочок вовни.

Прочитайте обов’язково древню християнську молитву до Діви Марії. Вона, як заступниця, сьогодні почує кожну щиру душу. Головне промовляти рядки неголосно, зі спокійним розумом та без негативних думок. Якщо ви напружені – краще заспокойтеся і вже тоді підходьте до ікони.

О Маріє, Мати Ісуса Христа, Чоловіка скорбот страждальна Матір! Коли Бог вибрав Тебе, щоб Ти стала Богородицею, а Ти виразила свою готовність до служіння, Ти погодилась і на те, щоб з Ісусом, Сином Твоїм, розділити чашу страждання.

Навчай нас, Матір Скорботна, пізнавати волю Всемогутнього Бога, навчай нас бачити в Богові найкращого Отця, також і тоді, коли ми страждаємо. Випроси для всіх, хто страждає фізично і духовно, необхідну їм благодать, щоб вони могли зрозуміти цінність людського страждання і виявити твердість у жертовній любові, в поєднанні зі Спасителем і Тобою, страждальною Богоматір’ю. Амінь.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.