Церковне свято 7 жовтня: що можна і не можна робити на День пам’яті святої Теклі – традиції, прикмети

Свято 7 жовтня є дуже важливим для духовного розвитку та росту. Не пропустіть можливість очистити душу.

Свято Теклі Іконійської припадає на четвертий день тижня цього року. Це означає, що Господь сьогодні благословляє на підготовку до вихідних та заслуженого відпочинку.

Якщо ви не знаєте, хто така свята – цей матеріал точно для вас. Текля – це уособлення вірності Христу та відданості принципам. У 18 років дівчина, що походила з язичницької родини, вирішила вийти заміж, але почувши проповідь апостола Павла, увірувала у Спасителя.

Молитва

Звісно, поганська братія не змогла змиритися з тим, що їх землячка стала іншої віри та вигадали для неї тортури. Теклю завели на велике вогнище. Дівчина вже прощалася зі своїм життям, але дощ пішов та загасив полум’я. Бог врятував свою вірянку, а вона у вдячність йому навернула рідних до християнства.

Що можна та не можна робити 7 жовтня?

Так, як язичники застосували проти святої вогонь, особливо обережно слід сьогодні поводитися з цією енергією. За можливості утримайтеся від випікання та приготування їжі.

Можна 7 жовтня собі влаштувати невеликий несуворий піст. Цього дня слід молитися за діток, адже мучениця була ще зовсім юною.

Радимо читати такий текст:

Господи, у милостивій владі Твоїй чада мої, раби Твої (імена). Помилуй і спаси їх, імені Твого ради. Господи, прости їм усі гріхи вільні і невільні, скоєні ними перед Тобою. Господи, настав їх на істинний шлях Твоїх заповідей і розум просвіти світлом Христовим для порятунку душі і зцілення тіла.

Прикмети на 7 жовтня

  • Сонце світить яскраво – зима буде холодною.
  • Грім гримить 7 жовтня – зима буде теплою.
  • Дуб не скинув листя та жолуді – буде теплим грудень.
  • Птахи полетіли низько над землею – бути ранній зимі.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.