Церковне свято 11 жовтня: що можна і не можна робити на Харитона ісповідника – традиції, прикмети

Святий Харитон - сильна особистість, а 11 жовтня - день наповнений православною магією.

Святий Харитон був благочестивим християнином. Він не просто відкрив свою душу для Сина Божого, а й не боявся чесним словом викривати поганців. Преподобний був сучасником злісного імператора Авреліяна, який без розбору змушував всіх чинити ідолопоклонництво.

Святий Харитон

Не став терпіти такого ставлення Харитон, тим паче, що в його рідному місті Іконія, багато людей увірували у Спасителя. За прямолінійність та хоробрість чоловік ледь не поплатився головою. Лише з Божою допомогою йому вдалося і витерпіти тортури, які підготував йому правитель, і вилізти з печери, де закрили його поганські приспішники.

За це Харитон старанно вивів молитву. Радимо прочитати сьогодні перед сном такі рядки:

Дух Святий і небесне воїнство, я запрошую вас до нас, щоб бути з нами і видалити все, що не від Бога. Будь ласка, служіть нам і захищайте нас на всіх наших шляхах цієї ночі.

Коли я відпочиваю, Господи, дай мені ідеї, покажи мені Твої плани і відкрий для мого серця все, що мені потрібно знати. Я віддаю Тобі себе як приготовлений посуд і бажаю слідувати Твоїй досконалої волі. В будь-якій області, де я несвідомо неслухняна Тобі, Господи, будь ласка, працюй з моїм серцем і очищай мене. Я готова прийняти Твою волю у всьому, щоб не пропустити Твої плани і цілі для мого життя.

Господи, Ти — дивовижний Бог, і служіння Тобі — це коштовність. Я дякую тобі за моє забезпечення, моє зцілення, моє спасіння і за те, що Ти зробив мене своєю. Ти робиш великі речі для мене, і, незалежно від обставин, я буду радіти.

В ім’я Ісуса, я молюся про це. Амінь.

Магія 11 жовтня

Як і кожне свято, 11 жовтня має свої прикмети, але сьогодні вони мають особливе магічне значення.

По-перше, сили у цей день набирає вода. На ній можна робити заговори, але лише молитвою та з добрими намірами. Поки ллється водиця, слід читати Отче наш дуже швидко, а потім приговорити: “На щастя”, “На здоров’я”, і тп.

Молитва

По-друге, приділіть увагу сьогодні свійським тваринам. Здавна вважається, що 11 жовтня дуже ретельно слід оберігати худобу. До неї можуть прилипнути злидні. Якщо ви після 4-ї години ввечері почуєте, що кози, вівці чи корови подають голос, хутчіше біжіть зі святою водою до них, кропіть всі кутки та голосно покличте янгола охоронця свого і не забудьте перехрестити приміщення, коли будете виходити. Всіх своїх тваринок обов’язково смачно та ситно погодуйте.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.