Церковне свято 4 листопада: що можна і не можна робити на День зимової Казанської ікони Богоматері

Лик Божої матері - чудотворний. Кожен, хто до неї звертається по допомогу непримінно її отримає. Саме матір Христова доносить всі наші молитви до Спасителя. Дізнайтеся, як правильно відзначати День зимової Казанської ікони Богоматері, аби отримати чудесне благословення.

4 листопада відведено іконі, що має неймовірну силу. Казанська Божа Матір явилася людям у 16 сторіччі. До неї люди йшли нескінченним потоком, аби попросити здоров’я для себе і дітей, молили дати сил та наснаги. З людьми, що коли-небудь бували коло цього лику траплялися справжні дива: сироти знаходили теплий прихисток, туга вдів змінювалася на світлу радість пам’яті, малюки на очах здоровшали та квітнули, чоловікам сила надходила.

Сьогодні доречно буде пригадати лик Богородиці, прочитати молитву, наповнитися світлими думками.

День зимової Казанської ікони Богоматері

Казанська Божа Матір: традиції, заборони

Вже не перше століття існує повір’я, що на День Казанської Божої Матері потрібно завершити всі будівельні роботи. Звісно, у наш час це зробити важко, тому, якщо у вас іде ремонт – попросіть після прочитання молитви у Діви Марії благословення на закінчення робіт до Різдва.

Особливу увагу 4 листопада приділіть чоловікам. Раніше у цей день годувальники верталися із заробітків. Господині ж готували пишний стіл: ставили вареники, пшеничну кашу з маслом, запікали качку, гуску. Відзначити голову сімейства буде доброю традицією й у нинішні часи.

Дівчатам же церковники рекомендують сьогодні піти до церкви та попросити Богородиці допомогти знайти гарного хазяйновитого чоловіка.

Не можна у цей день працювати. Всі свої справи слід завершити заздалегідь. У крайньому разі роботу закінчити потрібно не пізніше 4 години вечора, коли сонце вже сідає за обрій. А ось веселитися, одружуватися як раз таки дозволяється. Шлюби, укладені під опікою Казанської Божої Матері відрізняються особливою міцністю стосунків.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.