Церковне свято 12 листопада: що можна і не можна робити на Зеновія та Зеновії – традиції, прикмети

Сьогодні церква згадує брата і сестру, які не зрадили Христа у важку годину. Чудесний день сьогодні для того, щоб попросити Господа про найпотаємніше та заслужити милість Всевишнього простою молитвою. Дивіться матеріал і не забудьте зберігти собі Божі слова у скарбничку.

Сьогоднішній день православна церква згадує брата і сестру: Зеновія та Зеновію. За каноном їх вважають мучениками, адже рідні душі поклали голови за вчення Спасителя. Втім, 12 листопада – несуворе свято. Не потрібно тримати піст, але день краще розпочати з молитви. На цей день пам’яті варто звернутися до Господа з проханням врятувати вас від розсіяння та переляку.

Церковне свято 12 листопада

Часто буває так, що подія лишає на душі великий відбиток і, здається, що неможливо впоратися зі своїми думками. Увага втрачає силу, а тривожність росте з кожним днем. Аби розум заспокоївся та очистився, пропонуємо сьогодні прочитати такі рядки:

(коли розгніваєшся, злякаєшся, поганий сон побачиш, посваришся або щось подібне) Хрест Христовий на весь світ освячений Благодаттю і Кров’ю Господа нашого Ісуса Христа, даний нам зброєю проти всіх ворогів наших видимих і невидимих в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Потім потрібно хрестом перехрестити простір на схід, захід, південь і північ, вранці і вечором. А також окропити свяченою водою на всі чотири сторони і промовити: В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, окропленням цієї води освяченої нехай відганяються всі дії лукавого. Амінь.

Розсіяний розум мій збери, Господи, і застигле серце моє очисти, як Петру, дай покаяння, як митареві – взивання, як блудниці – сльози, щоб голосно взивати до Тебе, Боже, спаси мене, бо Ти Єдиний і Чоловіколюбний. Амінь.

Обов’язково потрібно у кінці пообіцяти тримати нескладну аскезу. Наприклад, можна сказати Богу, що на день відмовляєтеся від кави або до вечора не будете дивитися розважальні програми.

Що стосується прикмет, для містян природа сьогодні не лишила знаків, але за містом можна поспостерігати за лісом. Якщо всі дерева скинули листя – на Новий рік будуть морози, а коли побачите пташку у хащах, знайте, листопад ще порадує теплим днем.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.