Церковне свято 15 листопада: що можна і не можна робити на день преподобного Маркіяна Киринейського

15 листопада православні миряни відзначають день пам'яті преподобного Маркіяна Киринейського. Святий багато років провів у пустелі, де дотримувався суворого посту. Побудувавши собі невелику келію, він молився в ній без свічок, бо Господь висвітлював келію Божественним Світлом.

15 листопада відзначають день пам’яті преподобного Маркіяна Киринейського. Святий довгий час провів у пустелі без свічок за молитвою у келії, яку побудував власноруч. Сам Господь висвітлював його житло.

Згодом він прийняв двох учнів, а пізніше приймав ще більше та більше людей, які приходили до його келії. Він так і не перервав усамітнення, хоча його про це просили єпископи. Маркіян заповів одному зі своїх учнів поховати його таємно далеко від келії, щоб уникнути посмертної слави.

Що варто робити в цей день

Цей день ідеально підходить для домашнього хазяйства та жіночої роботи. Саме 15 листопада можна провести вдома та зайнятися вишиванням, шиттям, пряділлям та іншим рукоділлям, яке вам до душі. Якщо дитина погано спить – прочитайте їм молитву. Звертання до Всевишнього у цей день допоможе внормувати сон малюка.

Церковне свято 15 листопада
Церковне свято 15 листопада

Молитва перед сном для дитини

Хрест на мені,

Хрест в мені.

Прилітай, ангеле, до мене.

Сядь у правого крильця,

Спаси мене, Господи,

З ночі до світанку,

З світанку до ночі.

Бо в тебе джерело життя, Господи.

Відтепер і навіки.

Амінь.

Молитва для дітей перед сном
Молитва для дітей перед сном

Що не можна робити в цей день

За давнім повір’ям у цей день не бажано збиратися у далеку дорогу. Будь-які подорожі та мандри вартує відкласти на потім або перенести їх на інші дати. Найкращим рішенням буде залишитися вдома та побути разом із друзями та близькими родичами.

У цей день є ризик спровокувати серйозних конфлікт, тож бажано оминати зустрічей з недругами та недоброзичливцями. Не рекомендується вступати в суперечки або навіть дрібні побутові сварки – вони можуть обернутися великим скандалом.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.