Церковне свято 20 листопада: що можна і не можна робити на день ікони Божої Матері Взграння

Образ Богородиці є священним для всіх християн світу. Ікона Божої Матері Взграння є одним з давніх взірців відтворення Діви Марії. 20 листопада і присвячено цій реліквії, яка творить на землі справжні дива. Дізнайтеся, як правильно звернутися до Пречистої у цей день.

Дивовижні чудеса можуть траплятися з образами святих. Їх дозволено виконувати навіть не всім майстрам. Звісно, більшість з них пішли у небуття і ми навіть не пам’ятаємо їхніх імен зараз. Так невідомим лишається ім’я художника, який написав ікону “Взграння немовляти”. Відомо одне: його списали зі схожого полотна, написаного греками у Візантійській імперії.

Церковне свято 20 листопада

Пречисту зобразили з Ісусом, який сидить у неї на лівій руці. На зворотньому боці святі слова Божі:

“Врятуй всіх молитвами твоїми, Пресвята Богородиця, до тебе притекающих, ізбави усякої потреби і скорботи”

Ікона допомагає всім жінкам, діти яких хворіють, бездітним парам, береже вагітних жінок. Та трапляються випадки, коли Діва Марія з цього образу рятувала вірян і в іншій скруті. Головне правильно звернутися до неї 20 листопада.

Головне сьогодні щиро молитися до Бога і Божої матері та бути присутнім на Божественній літургії. Ми радимо вам прочитати такі рядки до Богородиці:

Пречиста Діво Маріє! Зі світанком цього дня вдаюся під Твій – Небесний Божий Покров і, як добра дитина, благаю Тебе: Матінко моя Небесна, заопікуйся мною! У Твої, а відтак – у люблячі Божі, руки віддаю душу мою і тіло, – все моє життя. А Ти, добра Небесна Мати, будь найкращою Ненькою та Заступницею! Охороняй мене завжди Господньою милістю і благодаттю та сильним Твоїм Покровом у всіх небезпеках для душі і тіла.

Заступайся за мене у Твого Сина та Своїми молитвами поможи мені донести до Нього моє щире розкаяння з приводу моїх гріхів і переступів! Бо я добре знаю, що Ти, Пресвята Мати Господа, з Божої волі завжди успішно допомагаєш усім тим, хто через Твоє заступництво віддається під Христове покровительство. І твердо вірю, що під Твоєю Святою Опікою легше зможу уникати всіх небезпек для душі і тіла, та виконувати Божу Волю, а після смерти осягнути вічне щастя на Небі. Амінь.

До Спасителя слід молитися інакше. Його вуха сьогодні закриті до прохань про матеріальне. Краще звертатися зі словами про надання сил, наснаги і зміцнення віри.

До Тебе, Владко Чоловіколюбче, вставши після сну, вдаюся і до праці своєї приступаю з Твоєї милості і молюся Тобі: допомагай мені повсякчасно в усякому ділі, і захисти мене від усього лихого, що є в світі, і від диявольської спокуси, і спаси мене, і введи в Царство Твоє Вічне, бо Ти мене створив і дбаєш про мене, щоб обдарувати мене всяким добром; на Тебе вся моя надія, і Тебе я щиро славлю сьогодні, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.