Церковне свято 22 грудня: що можна і не можна робити день святої Анни – традиції та прикмети

День святої Анни дуже важливий, особливо для жінок. Бабуся Христа - патрон всіх незаміжніх та вагітних красунь, тому особливо уважними слід бути представницям прекрасної статі.

Майбутня матір Діви Марії тривалий час не мала дітей. Разом з коханим чоловіком вона довго молилася Господу, аби він дав надію на дитину. Всевишній почув відчайдушну пару та подарував чудову донечку. За церковним каноном свята Анна стала покровителькою всіх дівчат та жінок. Вона дослуховується до їхніх молитов і невпинно передає до Спасителя всі прохання.

Церковне свято 22 грудня

Наші предки вірили, що сьогодні можна звертатися до Господа, аби він подарував дитину. Також вранці всім дівчатам слід встати засвіт і вмитися святою водою. Так Сили Небесні не скупилися на молодість та оберігали красу всіх молодиць. А ось молитися про заміжжя сьогодні не варто, але про укріплення стосунків і взаєморозуміння попросити можна.

Прочитайте такі сьогодні рядки:

Пресвята Діво Маріє, допоможи знайти щастя справжнє, та даруй мені можливість привести на світ дитя довгоочікуване. Спаси і збережи, Богородице, вaгiтнicть мою, та не дай наpoдитися дитю хвoрuм і немiчним. Допоможи, Матінка, не покинь мене в годину сумнівів і вбережи плiд oна мого від будь-якого злa. Молю Тебе про щастя сімейнe і заміжжя щасливе. Даруй мені любов щиру і взаємну, взаєморозуміння з чоловіком (ім’я). Навчи мене, Господи, мудрості і терпіння, щоб сім’я наша процвітала і смутку не знала. Відведи від нас язики гострі та очі погані, щоб ніхто не міг нашкодити щастя нашому. Амінь.

Обов’язково не забудьте прочитати ще й Отче наш перед сном і попросіть Ангела-охоронця супроводжувати вас весь наступний день. Для того, щоб сильніше відчути захист – постуйте і не грішіть.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.