Церковне свято 7 лютого: що можна і не можна робити на день святого Григорія – традиції та прикмети

Сьогодні церква вшановує день Григорія-Богослова. Вважалося, що саме 7-го лютого зима повертає на весну та дарує сили всім, хто помолиться після сну.

Григор’єв день 7 лютого здавна вшановувався українцями. Вважалося, що сьогодні зима починає вперше відступати, а весна прокльовуватися. Вперше за всі холодні місяці можна почути співи птахів, а сонце дасть перше тепле проміння.

Свято Григорія-Богослова вважається несуворим. Саме тому можна працювати, поратися по господарству. Вважається, що слід сьогодні заховати у кутку сухий шмат хлібини. Так вся весна буде ситою.

Церковне свято 7 лютого

Також не забувайте, що 7 лютого слова мають колосальну силу: все сказане сьогодні повертається. Тому дотримуйтеся добрих слів та обов’язково бажайте кожному здоров’я.

Допомога ближньому як ніколи важлива на свято Григорія. Святий бачить хто з вірян справді серцем добрий та намагається допомагати у всіх справах. Люди вірили: якщо 7 лютого на вікно сяде пташка – Небеса послали знак про те, що всяка ваша праця буде нагороджена.

Аби справи дійсно пішли угору, а здоров’я не турбувало – прочитайте після сну такі рядки:

Предобрий Ісусе, що всіх караєш, але не нищиш, зміцнюєш підупалих і підносиш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося до Тебе, Боже наш, слугу Твого хворого (ім’я) відвідай Милістю Твоєю, прости йому всякий гріх вільний чи невільний. Так, Господи, Твою Цілющу Силу з Неба зішли, доторкнися до його тіла, погаси його гарячку, вгамуй його пристрасть і всяку таємну неміч. Будь лікарем слузі Твоєму, підійми його з постелі недуги і від ложа болю – цілим і здоровим, зроби його Твоїй Церкві послушником і Твоєї Волі виконавцем. Бо Тобі належить милувати і спасати нас, Боже наш, і ми Тобі славу возсилаємо, Отцю і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.