Яке свято 9 квітня 2022: що можна і не можна робити на день Матрони Солунської – традиції, прикмети

Сьогодні визначне для церковного календаря свято. 9 квітня ми згадуємо праведницю, яка поплатилася своїм життям за віру та любов до Христа.

День пам’яті Матрони Солунської з давніх-давен вважався святом жіночим. Мучениця, яка за віру православну померла у 3-4 століттях нашої ери. Вона вірно служила Господу нашому та навіть під загрозою страти не зрадила духовним принципам.

Яке свято 9 квітня 2022

Матрона – покровителька жіноцтва. Саме тому вважається, що найсильніша молитва сьогодні та, яку прочитає мама, дружина або сестра. Традиційно потрібно просити у Всевишнього сил, наснаги, але особливо значення має сьогодні захист. Прочитайте ці чудесні рядки, аби Вищі Сили оберігали вас вдома і в дорозі:

Нехай воскресне Бог і розвіються вороги Його, і нехай біжать від лиця Його всі ненависники Його. Як щезає дим, нехай щезнуть, як тане віск від лиця вогню, так нехай загинуть біси від лиця тих’ хто любить Бога і хто осіняє себе хресним знаменням і в радості промовляє: радуйся’ Пречесний і Животворчий Хресте Господній, що проганяєш бісів силою розп’ятого на тобі Господа нашого Ісуса Христа, що до пекла зійшов’ й подолав силу диявола’ й дарував нам тебе, Хрест Свій Чесний’ на прогнання всякого супротивника. О Пречесний і Животворчий Хресте Господній, допомагай мені зі Святою Дівою Богородицею й зо всіма святими Небесними Силами завжди, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь

9 квітня варто звернути увагу також на такі прикмети:

  • Густий туман – до гарного врожаю;
  • Ввечері кричать чайки – до зміни погоди;
  • Хвоя опала з дерев – до негоди.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.