Великдень 2022: найсмачніші “копієчні” святкові страви до вашого столу, які порадують навіть гурманів

Великдень 2022 - велике свято для кожного. У цей день потужні сили земні та небесні поєднуються, даруючи нам шлях до божественного спасіння душі.

Православний Великдень 2022 припадає на 24 квітня. До цього дня з давніх-давен господині готувалися найбільш ретельним чином. Великодні страви відігравали велику у цьому роль. Вважалося, що сьогодні з ними ми набираємося сил і здоров’я. Сьогодні не всі можуть дозволити шиканути навіть на це свято, але є кілька рецептів, що дозволять створити відмінний настрій за малі гроші.

Бурячки з хроном

Етнологи стверджують, що у буряк пращури вкладали великий езотеричний сенс. Рослина набирається сил під землею та насичується сонцем через листячко. Недарма саме цей вид овочу – основа нашого борщу.

Великдень 2022: найсмачніші “копієчні” святкові страви. Бурячки з хроном.

Для закуски потрібно відварити 450 грамів корнеплоду, дрібно нарізати або натерти. Додати 15 грам хрону, пів чайної ложки солі, перцю та прованських трав. Можна намазувати на хліб або застосовувати, як соус.

Сир кислий зі свіжою цибулею та кмином

Гарна страва на Великдень 2022 – сир, перетертий з цибулею та кмином. Готується за 5 хвилин. Проте, настоюється всю ніч. Блендером перемішайте несолодкий сир з кмином, а у кінці додайте крупно нарізані пера свіжої цибулі. Щільно закрийте страву та дайте їй відпочити на ніч.

Великдень 2022: найсмачніші “копієчні” святкові страви. Сир з кмином.

Гречаники з розмарином та маслом

Великдень 2022: найсмачніші “копієчні” святкові страви. Гречаники з маслом.

Цікаво, що гречка фігурує у рецептах українців раніше борщу. Її брали, як великодню страву майже у всіх районах Наддніпрянщини. Для приготування гречаників з маслом – відваріть крупу на малому вогні, добряче розтовкіть та зробіть з отриманої маси кульки. У середину додайте коров’яче масло із зеленню. Зверху все змастіть жовтком яйця, а перед подачею на стіл поставте на 10 хвилин у добре розпечену духовку.

Бажаємо щасливого Великодня 2022!

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.