|
18.04.2022 21:49

Великдень 2022: коли дата і як відвідувати богослужіння в умовах комендантської години в Україні

Сьогоднішні події в Україні не викликають бажання святкувати та збирати гостей. Втім, Великдень 2022 відзначати ми будемо попри всі лихі події.

Великдень 2022 залишається головним святом для українців. Перемога духу життя над смертю – ось лейтмотив нашої нескореної нації та цієї великої події. 24 квітня всі православні українці чекають, як ніколи.

Великдень 2022: коли дата і як відвідувати богослужіння

З давніх-давен до Воскресіння Христового ретельно готувалися: білили хати, готували вишукані страви і чепурилися. Та як бути зараз, коли пів країни у скорботі?

Митрополит Епіфаній зазначає, що українці вже відзначали це свято за складних умов. Головний сенс свята – це перемога над злом. Христос страждав за наші гріхи, і зараз ми проходимо випробування також. За словами церковника, потрібно зараз молитися та вірити, що скоро лиха година для України закінчиться.

Як святкуватимуть Великдень 2022 у регіонах?

На щастя більшу частину України наші захисники вже звільнили. Втім, забувати про небезпеку не слід. На Полтавщині, наприклад, богослужіння буде проводитися без вірян у храмах. На Волині ж навіть під час комендантської години буде дозволено відвідування культових споруд. Втім, народ попереджують, що потрібно мати при собі паспорт.

Великдень 2022: коли дата і як відвідувати богослужіння

На Вінничині духовенство взяло рішення перенести години служби.

Так, освячення кошиків буде відбуватися 23.04 з 11.00 до 20.00. У неділю ж богослужіння розпочнеться о 7.30.

Маленька порада: перед суботою відвідайте храм, якому довіряєте та запитайтеся служителів про розклад. Нехай Великдень 2022 принесе нам всім перемогу над злим сусідом та звільнить душі від гріха.