28 квітня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити на день пам’яті апостолів від 70, традиції, прикмети

Сьогодні ми відзначаємо не просто святих, а апостолів від 70 Аристарха, Пуда і Трофима. Що дозволено робити і як правильно молитися - читайте далі.

Аристарх, Пуд і Трофим – особливі постаті для церковного календаря. Вони буквально є учнями та послідовниками святого апостола Павла. Вони трудилися разом з ним і переймали всі його премудрості. Аристарх взагалі застав ще й Христа. Пізніше, після воскресіння Спасителя, він мандрував Азією, розповідаючи про святе вчення.

70 апостолів Христових
70 апостолів Христових

Пуд приймав у себе Павла і Петра. Дуже перейнявся Словом Божим, які несли апостоли. Святий Трофим також служив проповідником. Як і його побратими прийняв мученицьку смерть.

Молимося сьогодні Спасителю, який крилами небесними захистить у лиху годину. Перед читанням священних рядків, потрібно чверть години побути на самоті: звільнитися від гнівних дум, заздрощів та покаятися перед образом Христовим у гріхах своїх, що натворили за день. Можна просити вибачення за неповагу до батьків або за те, що приховували брехню.

Читати молитву потрібно тричі, а у кінці сказати “Амінь”:

Всесильний Господи, почуй молитви дітей Твоїх, споглянь в час важких випробувань на державу нашу – Україну. Благослови та зміцни воїнів наших, владу, уряд та весь народ наш, які протистоять підступному російському агресору на землі, на морі та в повітрі. Правдолюбивий Господи, не дай ворогам знищити державу, народ та святині наші.

Благаємо Тебе, даруй нам з іменем Твоїм перемогу і справедливий мир наблизь. Пошли грізного очільника небесного воїнства Твого – архістратига Михаїла, на допомогу мужнім захисникам нашим, щоб диявольські задуми агресора зруйнували вони та вберегли нашу Батьківщину-Україну.

Твоє бо є, щоб милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.