2 червня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити на Вознесіння Господнє, традиції, прикмети, іменини

2 червня – найсвітліший день початку літа. Сьогодні ми відзначаємо ухід Христоса на небеса у плоті земній. Дізнайтеся, як справити свято із користю для себе.

Вознесіння Господнє 2022 припадає на найтеплішу пору року. Як пише історія, на 40-й день після Воскресіння, Ісус Христос пішов на небеса, не змінивши плоті людської. Саме у цей день світ дізнався: буде друге пришестя, буде рай для всіх віруючих та спасіння у Царстві Небесному.

2 червня 2022: яке сьогодні свято

Сьогодні можна відпочити від важкої роботи, бажано відвідати службу та зібрати за скромною вечерею близьких людей. Посту у цей день немає, а тому особливих заборон до страв також не припускається. Цікаво, що 2-го червня слов’яни відзначали ще й перехід від весни до літа. Просили у Небес щедрого врожаю та побільше теплих днів.

Якщо ви не можете з особистих причин піти до храму, слід почати з такої молитви:

Тебе ми нині призиваєм, Духу, Що рівний в Божестві Отцю і Сину: Прийди до нас, сеpця наповни наші Твоєї лaски животворним світлом.

Слова, думки, всі вчинки наші й воля Хай Господу хвалу і честь возносять, Його любов вoгнем нехай пaлає І обіймає люд усього світу.

Дай через Тебе нам Отця спізнати І Сина – Господа, Творця, Месію. Через незламну віру визнаємо, Що, Духу, Ти від Них Обох походиш. Амінь.

Ці рядки читаються строго о 3й годині дня. Взагалі рекомендують церковники на Вознесіння звертатися у молитві 3 рази на день: в 3, в 6 та 9 годин вечора.

Нагадаємо, що 2 червня іменинниками є: Олександр, Олексій, Аскалон, Астерий, Довмонт, Іван, Йосип, Завулон, Микита, Ніна, смоктання, Тимофій, Фалалей, Фалассій (Фалласій).

Великого благословення вам на Вознесіння 2022! Слава Отцю, і Сину, і Святому Духу. Яка була на початку, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь. Алілуя

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.