Трійця 2022: коли в Україні Зелені свята, як відзначати та кого вітати – все про традиції торжества

12 червня – світле свято Трійці. Воно вважається одним з найбільших та найголовніших для всіх православних християн. Як же відзначити цей день?

Трійця 2022, П’ятидесятниця або Зелені свята. В Україні цей день дуже шанували з давніх-давен. Любили його за прості обряди, зв’язок народних і релігійних традицій, а ще через небувалу свободу обрядів.

Трійця 2022 в Україні

По-перше, це не пісний день. По-друге, дозволялося влаштовувати гуляння ледь не всю ніч, а також не працювали. Дозволяється гучна музика, співи, а дівчата можуть прикрашати себе віночками. А ще лише на Трійцю будинки наших пращурів наповнювалися зеленню та квітами. Так відзначали пришестя Святого Духа.

Суворих правил до приготування страв фактично немає. Проте, основною стравою має бути коровай. Його, як і паски на Великдень, починали готувати заздалегідь. З нього й починали трапезу. До нього можна подавати бузиновий квас.

Привітання до Трійці 2022

Так, як це свято торжества та свободи, обмежень у привітаннях немає, але пам’ятати, що слова мають бути добрими та стосуватися духовного, а не матеріального. Можна вітати близьких у прозі:

Трійця – велике свято, коли потрібно забути всі старі образи та впустити в серце стільки любові й добра, скільки можете. Пробачайте всім, хто заподіяв вам біль. Хай дім ваш наповниться добробутом і щастям. Вітаю зі святою Трійцею!

Трійця 2022 в Україні

Також приємною несподіванкою буде і вірш, наприклад такий:

В житті по-різному буває

Не завжди квіти, радість, спів.

Та все ж нехай вас обминають

Незгоди, гордість, сум і гнів.

Ростіть дітей на славу людям

І будьте щирі на добро

Вам все віддасться, все в вас буде

Кохання, спокій і тепло.

Із Зеленими вас святами!

Можна відправити рідним коротку строфу:

Зі Святою Трійцею!

Хай серце заспокоїться,

Добро хай додається

І всі мрії збуваються!

Доречними у світі сучасних технологій будуть електронні листівки та картинки.

Трійця 2022 в Україні

Будьте щасливими на Трійцю 2022 і нехай Господь береже вас та вашу родину. Вітаємо!

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.