19 червня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити на день пам’яті Вісаріона та Іларіона, традиції

19-го червня ми вшановуємо пам'ять Вісаріона та Іларіона. Чому ці святі стали важливими для церковної традиції та як правильно відзначити їх день?

Іларіон Сповідник – був людиною незвичайною. Чоловік отримав від Господа дивовижний дар. Він міг бачити біснуватих людей, виганяти з них диявола, а також спілкуватися з душами померлих. А ось святий Віссаріон мав силу зцілювати знедолених. Обидва зазнавали гонінь та тортур під час життя, але змогли дожити до глибокої старості.

19 червня 2022: яке сьогодні свято

Сьогодні наші предки дотримувалися вельми чудернацьких традицій. Дівчатам не можна було виходити на поле квітів, адже вважалося, що вони не зможуть вийти заміж. А чоловікові і дружині не слід було поратися разом на городі, щоб не розлучитися. Звідки бралися такі думки у предків – не можуть розгадати навіть етнологи.

19 червня можна працювати. Пращури вважали, що слід гарно прополоти на полі паросль та бур’яни, аби не бачити їх рік. Перед роботою читали таку молитву:

О Спасителю Ісусе, Господи і Боже мій, котрий через жертву на хресті відкупив нас і переміг владу сатани, прошу Тебе, звільни мене від усякої диявольської присутності й від усякого впливу сатани. Прошу Тебе про це в Твоє Ім’я, Прошу Тебе про це через Твої рани, Прошу Тебе про це через Твою кров, Прошу Тебе про це через Твій хрест, Прошу Тебе про це через заступництво Непорочної і Скорботної Марії. Кров і вода, які випливають із Твого боку, нехай спливуть на мене, щоб мене очистити, спасти, зцілити. Амінь.

Нагадаємо, що сьогодні відзначають іменини: Віссаріон, Георгій, Іона, Іларіон, Сусанна, Текля.

 

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.