26 червня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити на день пам’яті святої Акилини, традиції

26-го червня православний світ вшановує святу Аликину. Що можна та не можна робити у цей день, як правильно молитися - дізнайтеся у матеріалі.

Мучениця Акилина народилася у знатній родині. Ще юною дівчиною вона увірувала у Христа і таємно вирішила присвятити вивченню Слова Божого своє життя. Так, як свята була із знатної родини, раз її запросили на жертвоприношення.

26 червня 2022: яке сьогодні свято

Проте, мужня Акилина не стала підпалювати капище: вона зняла з себе покривало, показавши хреста. Грім роздався серед неба: ідоли захиталися та пали додолу. Одразу схопили посіпаки імператора та закатували дівчину.

Сьогодні слід згадати її чесноти та прочитати таку молитву, аби мучениця вам допомагала:

Владико Вседержителю i Святий Царю, що всіх караєш, але не жебраків, зміцнюєш падаючих i піднімаєш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося Тобі, Боже наш, раба Твого хворого (ім’я) відвідай милістю твоєю, прости йому всякий гріх вільний або невільний. Так, Господи, твою цілющу силу з неба зійшли, торкнися тіла, погаси гарячку, Утамуй страждання і всяку таємну неміч. Будь лікарем рабу твоєму, підніми його з ліжка недуги і від ложа болю цілим і здоровим, дай йому бути Церкви твоєї слухняним і волі Твоєї виконавцем. Бо Тобі належить милувати і рятувати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Акилина-гречишниця прикмети

Ближче до Бога: Свята Літургія на природі
26 червня 2022: яке сьогодні свято

26-те червня ще називають святом Акилина-гречишниця. Сьогодні в ріст іде гречка, з якої у серпні буде мед. Також вважалося, що крилаті комахи сьогодні від’їдаються на славу. Проте, прихлопнути комара сьогодні – до злиднів. Їх здавна відлякували сумішами трав.

Обирати сьогодні можна роботу по домашньому господарству, замість праці на городі.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.