Церковне свято 10 липня: що можна і не можна робити на день пам’яті святого Самсона — традиції, прикмети

Церковне свято 10 липня вважається важливим днем, адже сьогодні Всевишній почує кожну щиру молитву за дорогу і за тих, хто у дорозі. Дізнайтеся, як правильно вибудовати діалог з вищими силами.

Церковне свято 10 липня вважається несуворим. Воно присвячено святому Самсону. В українській традиції його постать асоціювали з мандрами і дорогою.

Саме тому сьогодні можна планувати дорогу, складати речі. Свято 10 липня — найкращий день і для того, щоб повертатися додому: шлях буде легким, швидким та з приємними знайомствами.

6 травня 2022: яке сьогодні свято
Церковне свято 10 липня: що можна і не можна робити

Церковне свято 10 липня: святкова молитва

Аби Господь допомагав і Янгол-охоронець оберігав, прочитайте вранці таку молитву:

Всемогутній Вічний Боже! Ти наказав Авраамові вийти з його землі та з рідного дому, Ти оберігав його безпеку на всіх дорогах його мандрування. Ти провів синів Ізраїля через Червоне море так, що вони й ніг не замочили, а під проводом зірки Ти показав дорогу мудрецям, які йшли до Твого Сина. Господи, будь нам допомогою в потребі, товаришем і втіхою в дорозі, захистом у злиднях, щоб ми під Твоїм проводом щасливо досягнули нашої мети і повернулися до наших домівок, а колись причалили до порту вічного спасіння. Нехай Бог обдарує нас усяким благословенням з Неба, нехай щасливо покерує нашими дорогами, щоб ми серед мінливостей цього світу завжди впізнавали Його турботу, через Христа, Господа нашого. Амінь.

Ці рядки слід читати прямо перед виходом з дому чи посадкою у транспорт. Гарним ритуалом на сьогоднішній день, який благословить вашу подорож є збирання речей у валізу під цю молитву. Можна для захисту від недобросовісних попутних над вашим дорожнім скарбом зробити тричі у повітрі коло підпаленою церковною свічкою.

Церковне свято 10 липня: що можна і не можна робити

Нагадаємо, у православне свято 10 липня можна і треба вітати близьких з іменинами. Сьогодні День Ангела відзначити будуть: Георгій (Юрій, Єгор), Іван, Іоанна (Жанна), Мартин.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.