Церковне свято 19 липня: що можна і не можна робити на день пам’яті преподобного Сісоя Великого — традиції

Церковне свято 19 липня вважається дуже важливим, хоча в Україні воно набуло народних рис. Як правильно відзначати цей день, кому молитися — читайте у матеріалі.

Церковне свято 19 липня присвячено ченцю-відлюдником. Сисой Великий відзначався великою силою духу, міг зцілювати всіх, хто вірить у Господа нашого серцем. Перед смертю він бачив Янгола, який обіцяв йому вічне життя на небесах.

Святий Тихон
Церковне свято 19 липня: що можна і не можна

В українській традиції православне свято 19 липня набуло народних рис. Його називали Сисой Світел. Хоч цей день вважається несуворим у церковному календарі, проте прати, прибирати сьогодні не слід. Також варто уважно слідкувати за тим, що ви говорите, адже слова набувають велику енергетичну силу.

Як правильно молитися на церковне свято 19 липня?

Так, як Сисой був великим цілителем душі і тіла, варто просити Всевишнього дати вам здоров’я. Почніть свій день з такої молитви:

Ісусе Христе, Боже наш! Хвора жінка з вірою великою доторкнулася до краю одежі Твоєї, і стала здоровою. Через віру її, Ти дав їй те, чого вона хотіла. З такою вірою і я вдаюся до Тебе, Лікарю всіх, допоможи хворому слузі Твоєму (ім’я) в його недузі. Дай йому спокій душевний і силу тілесну, благослови його сном спокійним, а з ним і здоров’ям, та підійми його з постелі хвороби. Господи, Ласка Твоя нехай буде над нами, бо ми надіємося на Тебе. Амінь (тричі)

Прикмети на церковне свято 19 липня

Церковне свято 19 липня: що можна і не можна

Сьогодні слід уважно спостерігати за природою. Якщо ви бачите пожовкле листя, чекайте ранньої осені і дуже холодної зими. Жовті хмари у небі — до дощу, а якщо сонце буде світити червоним світлом зранку — вітряної погоди у найближчі дні вам просто не уникнути.

Нагадаємо, що на церковне свято 19 липня ви також можете привітати з Днем Ангела таких своїх знайомих: Анатолій, Антон, Архип, Василь, Віктор, Гліб, Уляна, Юлія,Олександр, Андрій, Валентин, Федір.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.