Церковне свято 26 липня: що можна і не можна робити на день пам’яті архангела Гавриїла — традиції, прикмети

Церковне свято 26 липня присвячено одному з найсильніших архангелів Господніх. Що можна і не можна робити у цей день, про що просити Всевишнього — дізнайтеся у матеріалі.

Церковне свято 26 липня вшановує пам’ять святого архангела Гавриїла. Його ім’я непросте. Воно означає у перекладі “Всевишній — сила моя”. А з’являється він, коли Господь всемогутній хоче відкрити людині потаємні знання чи дати дар прозріння. Перші згадки про святу сутність можна знайти ще у Старому Заповіті.

Архангел Гавриїл
Церковне свято 26 липня: що можна і не можна робити

Церковне свято 26 липня: як відзначати

Сьогоднішній день слід провести у тиші та сумлінній праці. Вважається, що неможливо сполохнути архангела лихим словом чи навіть думкою. Не слід позичати речі або гроші на православне свято 26 липня. Гавриїл — великий помічник, тому сьогодні можна просити у нього про захист, про здоров’я, про повернення додому. Пропонуємо почати свій ранок дуже сильною молитвою, яку заведено читати у найтяжчі часи воєн та природних лих:

Молись, о Гавриїле, за Церкву-поборницю, і захисти її від атак пекла. Часи лихі, духів злоби випущено на волю, і ми не можемо протистояти їм без допомоги Бога. Через своїх святих ангелів дає Він перемогу своїй Нареченій. Будь ти, о Сило Божа, першим у рядах. Віджени єресь, стримай розкол, зруйнуй фальшиву мудрість людей, зведи нанівець політику світу цього, пробуди мудрих від апатії, щоб Христос, про якого ти звістив, царював над землею, яку Він відкупив, і щоб ми співали разом із тобою та всім ангельським хором: “Слава Богу, мир людям!”. Амінь.

Церковне свято 12 липня: що можна і не можна робити
Церковне свято 26 липня: що можна і не можна робити

Зауважимо, що на церковне свято 26 липня немає особливих прикмет. Проте, сьогодні заведено вітати близьких та рідних з іменинами. Подаруйте в ім’я славного заступника архангела Гавриїла все своє тепло і любов близьким, рідним та просто друзям. У цей день можна надіслати привітання: Антону, Гаврилу, Маркіяну (Мартьян), Саррі, Серапіону, Степану та Юліану.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.