22 серпня: церковне свято, погода на день, що можна і не можна робити сьогодні

22 серпня: церковне свято пам'яті святого апостола Матфія. Дізнайтеся, як правильно вшанувати пам'ять мученика Христового та яких порад слід дотримуватися сьогодні.

Церковний календар на 22 серпня пропонує нам вшанувати пам’ять святого апостола Матфія, що народився у Віфлеємі. Він з дитинства вивчав закони Божі та, коли Ісус Христос прийшов на Землю, святий Матфій рушив за ним, за що був обраним до числа 70 учнів Христа. Після Вознесіння Спасителя апостол Матфій був обраний за жеребом до числа 12 апостолів, замість Іуди Іскаріотського. У віці 63 років святий Матфій був взятий під суд за наказом Іудейського первосвященника та засуджений синедріоном на смерть, за свою віру у Христа.

22 серпня: церковне свято. Що можна і не можна робити?

22 серпня: церковне свято

У давнину в цей день особлива увага приділялась домашній худобі. Вважалося, що не можна в цей день випускати тварин із подвір’я, щоб не завдати їм шкоди. Також у народі вірили, що у день пам’яті апостола Матфія дається напуття у торгівлі та робочих справах. В цей день не рекомендують вдягати металеві прикраси, пити трав’яні відвари, щоб не отруїтися та дивитись на луну, щоб не боліла голова.

Цього дня особливо шанується молоко, тому господині пекли млинці або оладки, щоб пригостити свою сім’ю смаколиками.

22 серпня: церковне свято. Як правильно молитися?

22 серпня: церковне свято

Молитва до святого Матфія справді чудотворна. Вона просить прощення перед Господом за гріхи та закликає на допомогу святого покровителя, дарує захист від усіх бід і негараздів, приносить у життя мир та гармонію. Прочитайте цю молитву, щоб захистити себе та близьких людей.

“О, преславний апостол Матфіє, що душу за Христа зрадив і кров’ю твоєю пажить Його удобрив!  Почуй чад твоїх молитви та зітхання, серцем скрушеним нині принесені.  Бо беззаконнями затьмарилися, і того заради бідами, як хмарами, обложилися, але ж доброго житія зубожінням зело, і не зможемо противитися вовком хижим, що розкрадати спадщину Божу зухвало дбають.

О, сильний!  Понеси немочі наші, не відлучайся духом від нас, нехай не розлучимось і кінець від любові Божої, але міцним заступництвом твоїм нас захисти, нехай помилує Господь усіх нас молитов твоїх заради, нехай вигубить рукопис безмірних гріхів наших, і нехай сподобиться з усіма Святими блаженного  Царства та шлюбу Агнця Свого, Йому честь і слава, і подяка та поклоніння, на віки віків. Амінь”

Нагадаємо, що церковне свято 22 серпня радить привітати з іменинами Олексія, Антона, Дмитра, Леонтія та Івана

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.