Яке церковне свято 31 серпня 2022: День пам’яті святих Лавра та Фрола — традиції, прикмети, іменинники

Сьогодні дуже важливий день для церковного календаря, адже вшановується пам'ять дуже визначних постатей у православному каноні. Дізнайтеся детальніше, яке церковне свято 31 серпня 2022 насправді та як правильно його відзначати.

Яке церковне свято 31 серпня 2022? Цей день знають і люблять здебільшого лише справжні віряни, які роками вивчають і Святе Письмо, і православних постатей. Лавр і Фрол відносяться до історії раннього християнства. Були вони рідними братами, які займалися різьбленням каменю. Поганський правитель дізнався, що сповідують найкращі майстри його володінь віру Христову та відправив їх на примусові роботи. Проте, славні віряни хоч і відпрацювали, але гроші вирішили роздати неборакам. Тож увійшли в історію, як великі благодійники та приклад щирої душі.

Яке церковне свято 31 серпня 2022

Яке церковне свято 31 серпня 2022: традиції дня

Фролів день, або як ще називали православне свято 31 серпня, Конів день, традиційно був часом генерального прибирання. Мили у першу чергу свою худобу та прибирали стійла. Праця у цю дату дозволена. Більше того, саме вона сьогодні прославляє Всевишнього.

Крім піклування про своє житло також не забороняється приготування страв. Господині традиційно випікали печиво у вигляді підкови. Так вважалося, що воно принесе велику вдачу. Ділилися ним неодмінно з сусідами.

Яке церковне свято 31 серпня 2022: молитва дня

Церковне свято 4 серпня: що можна і не можна
Яке церковне свято 31 серпня 2022

Сьогодні слід просити Господа про гарне самопочуття та сили для роботи. Цікаво, що на Фролів день у молитвах концентрувалися саме на праці. Це пов’язано з тим, що починалося прибирання полів. Допомоги у своїх справах можна просити такими рядками:

“Премилостивий Отче! Каїмося у гріхах своїх душевних та тілесних. Йшли проти волі Твоєї, бісовством лукавим затьмарені, бо не вчили, не молили, як слід Слово Твоє. Помилуй нас всіх грішних та дай же Батько наш всемогутній наснаги справи початі завершити, до нової пори приступити. Господи, та не підведе рука Твоя у направленні нашому, не здригнеться око Твоє, що все бачить та все осяює. Дай нам сил змінити те, що у нашій насназі та подаруй мудрість вчиняти справедливо. Амінь”

Нагадаємо, що на церковне свято 31 серпня іменини святкують: Богдан, Марк, Варнава, Георгій, Григорій, Євгеній, Іларіон, Лев, Лука, Михайло, Флор, Христофор та Уляна.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.