Яке церковне свято 10 вересня 2022: День пам’яті преподобного Мойсея Мурина — традиції, прикмети, іменинники

Яке церковне свято 10 вересня 2022 року: день вшанування пам'яті преподобного Мойсея Мурина та святого єпископа Августина, які присвятили Богу своє життя.

Мурин — це синонім слова темношкірий. Саме через засмаглу шкіру преподобного Мойсея й стали так називати. Доля святого була не простою. Ще зовсім юним він був рабом одного пана, який згодом вигнав його за скоєння злочину. Залишившись просто неба Мойсей знайшов притулок серед вуличних розбійників, які займатися вбивствами, грабежами та іншими злочинами. Але через декілька років погляди Мойсея змінилися, він покинув тогочасну банду та довго благав прийняти його у монастир.

Там чоловік багато часу оплакував своє гріховне життя та благав Всевишнього простити його. Мойсей Мурин все своє подальше життя провів у молитвах та проповідях,  дотримуючись суворого поста.

Також 10 вересня шанують пам’ять святого єпископа Августина. Історія Августина дещо схожа з життям Мойсея Мурина. Чоловік з юнацтва вів розпутне життя, дозволяючи собі гріховні діяння. Змінити свої погляди Августина змусила смерть друга, після якої він декілька місяців молився та дотримувався поста. Згодом святий розпродав все своє майно та на отримані кошти збудував монастир. Ставши священником, а через деякий час єпископом, Августин присвятив все своє життя служінню волі Всевишнього.

Яке церковне свято 10 вересня 2022 року: що можна і не можна робити?

Яке церковне свято 10 вересня 2022

Суворих заборон у сьогоднішнє церковне свято не має, але не радять людям сваритися, кричати, використовувати матерні вислови. Не рекомендується ходити до лісу та давати іншим людям обіцянки.

Краще цей день провести у колі своїх рідних та близьких.

Яке церковне свято 10 вересня 2022 року: як правильно молитися?

Яке церковне свято 10 вересня 2022

Преподобному Мойсею Мурину зазвичай люди моляться, щоб позбавитись від тяги до спиртних напоїв. А у єпископа Августина просять захисту для своєї сім’ї.

“Господи наш сильний всемогутній, всеправдивий! Каються душі наші грішні в ім’я слави Твоєї. Яка напасть не прийде, все рукою невидимою своєю відвідеш та не полиши нас у бідах наших та горі мирському. Да накажи янголам своїм близько нас бути, крилами сильними від лукавого боронити. Амінь”

Нагадаємо, у свято 10 вересня 2022 року іменини відзначають: Ганна, Арсеній, Опанас, Анатолій, Георгій, Григорій, Денис, Юхим, Захар, Ігнатій, Іосиф, Леонтій, Макар, Нестор, Павло, Савва, Сидір та Федір.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.